БАЈАГА и "Инструктори" су у суботу, у "Арени Загреб", пред око 12.000 обожавалаца свих генерација, одржали спектакуларан, највећи концерт у главном граду Хрватске за 35 година каријере, и уз промовисање песама са актуелног албума "У сали лом", публици понудили пажљиво одабран пресек старих хитова. Укупно - за 30 бисера се нашло места у репрезентативној сет листи, на концерту који је потрајао два и по сата. Попут децембарског наступа у београдској "Штарк арени", једини гост је, и то у шест песама, на "педал стил" гитари био дугогодишњи пријатељ бенда Давор Родик.

Први солистички концерт Бајаге и "Инструктора" у највећој загребачкој дворани почео је, као и већина наступа на актуелној турнеји, ведром темом "Добро јутро", да би се затим нанизале "Са друге стране јастука", "Године пролазе", "Берлин", "Добро јутро, џезери"...

Из свих грла су се певале и "Кад ходаш", "Зажмури", "Двадесети век", "Тишина", "Ти се љубиш на тако добар начин", "Моји другови"... Загребачки обожаваоци су са десетком положили испит и кад су актуелне песме у питању, потврдивши да је "У сали лом" једно од најбољих издања бенда у новијој фази каријере. Адути попут "Од када тебе волим", "Руски воз", "Тамара" сачувани су за бис, а за сам крај загрмела је "Само нам је љубав потребна".

Три видео-бима и одличан разглас употпунили су утисак о сјајном концерту, а многи обожаваоци су још у ноћи између суботе и недеље пожурили да своје одушевљење искажу у коментарима на Бајагиној званичној "Фејсбук" страници. "Било је супер", "Загреб вас воли", "Не жалим што сам потегла из Сплита, вредело је", само су неки од њих.

ПРОЧИТАЈТЕ И: БАЈАГА И „ИНСТРУКТОРИ“ ОДРЖАЛИ ВЕЛИЧАНСТВЕН КОНЦЕРТ: Лом и гром за памћење (ФОТО)


Бајага је у недељу, враћајући се у Србију, још увек под утисцима, за "Новости" изнео своје импресије.

- Било је заиста одлично - одушевљено је констатовао популарни рокер. - Одсвирали смо репертоар као у Београду, публика је сјајно реаговала. Поново су уз "Зажмури" светлели мобилни телефони и упаљачи по целој дворани. Четири године нисмо свирали у Загребу, људи су нас се ужелели и испало је све баш онако како смо и прижељкивали.

ГАНЕ ПЕЦИКОЗА: САВРШЕНО

ПРЕЗАДОВОЉНИ су после загребачкој концерта и Бајага и "инструктори", и публика, а задовољство не скрива ни менаџмент групе.

- Сјајан наступ, одлична посета. Репертоар је био по мери, то се јасно видело. Једноставно - савршено вече - уз осмех је, за наш лист, изјавио менаџер бенда Драгослав Гане Пецикоза