Краљ народне музике Шабан Шаулић сахрањен је на Новом гробљу у Београду, у Алеји заслужних грађана. Бројни пријатељи, родбина, колеге и грађани окупили су се да певача испрате на вечни починак, а међу њима је био и Шабанов ванбрачни син Роберт Шаулић који је својим појављивањем привукао велику пажњу. Шабан је иначе направио Роберта неколико месеци пре него што је упознао жену свог живота, Гордану коју је касније и оженио.

Бубњар Шабана Шаулића, Саша Иметовић Бата, који је био упућен у однос преминулог певача и његовог ванбрачног сина открио је мало познате детаље јавности.

- Познајем Шабановог сина из ванбрачне заједнице. Лично знам да је Шабан Шаулић давао 500 евра месечно Роберту Шаулићу раније, шта је после било не знам. Отац га је испоштовао док је био жив. Он живи у Зрењанину и њега чува нека баба. Ко је та жена не знам... Знам само да Шабан и он јако личе - признао је Иметовић.

Покојни краљ народне музике ретко је говорио о Роберту, а једном приликом је открио да он није рођен из љубави, али да је уредно испуњавао своје дужности према њему.

- Направио сам га у младости, он није рођен из љубави. Плаћао сам му алиментацију до 18. године, сада га не виђам - изјавио је Шаулић пре неколико година.

Шабанова супруга Гордана једном приликом је открила да је он чак дао 100.000 марака Робертовој мајци како би она направила кућу за њих двоје, али и да је покојни краљ народне музике ванбрачног сина признао без утврђивања очинства.


- Тај дечко има 36 година и сулудо је очекивати да га Шабан издржава. И наша деца раде и сама се издржавају, па је нормално да и он почне да се брине о својој егзистенцији. Шабан је 1978. Робертовој мајци дао 100.000 немачких марака да дигне кућу за дете и признао га је без утврђивања очинства. Дечку се очито не ради, па покушава да на овакав начин дође до финансијских средстава - изјавила је Гоца једном приликом.