КОМЕМОРАЦИЈА поводом смрти Шабана Шаулића одржана је у петак од 11 часова у свечаној сали Скупштине града Београда, у присуству многобројних чланова породице, колега, пријатеља и истакнутих личности јавног и политичког живота Србије.

Удовица Гордана Шаулић, син Михајло и његова вереница Данијела Мандић, ћерке Илда и Санела, зетови Бојан Вучковић и Зоран Бата Мирковић и унук Лука Аџић, стигли су у Скупштину града у 10.35, а затим су, не скривајући тугу, пристизали Гоца Божиновска, Шабанов брат од тетке Хасан Дудић, Цеца Ражнатовић са сестром Лидијом Оцокољић, Ивица Дачић, Снежана Бабић, Миша Мијатовић, Саша Николић, Мирослав Илић, Драгана Мирковић, Зорица Брунцлик и Кемиш, Милена Плавшић, Жељко Јоксимовић, Саша Поповић и Сузана Јовановић, Ана Бекута и Милутин Мркоњић, Јелена Броћић, Дамир Хандановић, Весна Милановић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, Дејан Матић, Драган Којић Кеба, Неда Украден, Злата Петровић, Нада Топчагић, Александар Антић, Александар Вулин са женом, Владимир Петровић Пижон, Бошко Ђуровски, Љубиша Тумбаковић, Гордан Петрић, Ивица Илиев, заменик градоначелника Београда Горан Весић...

УШАО СИ У СРЦА МИЛИОНА ЉУДИ Окупљенима се обратио и Горан Јовановић, Шабанов пријатељ и пи-ар. - Ушао си у срца милиона људи, не може тек тако срце да нестане. Твојој породици остаје понос што ће моћи да кажу да су потомци једног великана. Хору анђела сада се придружио најлепши глас. Верујем да певушиш најлепше мелодије, као што си и овде радио. Сада, вољени Шабане, време је да се и ти мало одмориш. Краљ музике је сишао са сцене, легенда ће живети вечно.

Окупљенима се прво обраио председник Савеза естрадно-музичких уметника Србије Драгиша Голубовић:

- Када је певао веровали сте му, јер је у песму уносио своју танану душу. Створио је толико личан стил, да нико није могао да га копира. Његове очи биле су огледало његове душе, искриле су када је био весео и радостан, баш га тако памтимо, тешко ће нам бити, али остаће његова песма. Нека је вечна слава и хвала великом Шабану.

Посебно потресан је био говор Шабанове куме Зорице Брунцлик, која је, грцајући у сузама, једва успела да говори.

- Наши људи тугују у целом свету, тугује регион, породица је неутешна - казала је Зорица. - Увек сам се питала што си баш мене изабрао за куму, јер си повучен и тих, а ја сасвим супротно. Са ким ћу, куме, ја да певам, када смо најчешће певали заједно? Правили смо планове, да удамо Злату, да оженимо Михајла. Све се, куме, прекинуло. Путуј са анђелима, наш поносу, и нека ти је вечна слава.

Раде Вучковић, аутор који је деценијама сарађивао и друговао са Шабаном, такође је једва успео од бола да дође до речи:

- Данас тугује цела Србија, твој вољени Шабац и милиони обожавалаца широм света, а то сам и ја. Твоја Гордана, Санела, Илда, Михајло, унуци, били су твој храм. Увек си журио кући да упијеш снагу, љубав и лепоту, која ти је била потребна после путовања. Дружили смо се пола века, делили смо добро и зло. Остали смо непобедиви тандем. Био си добар, поштен, скроман човек, ниси ни сам знао колико велики. Договорили смо се да ћемо да остаримо заједно, да се дружимо у Крчедину и пецамо. Издао си ме, отишао си пре мене и однео део мене.

Прочитајте још - МИРКО КОДИЋ О СМРТИ КРАЉА НАРОДНЕ МУЗИКЕ: На вечни починак ћу га испратити песмом "Не плачи душо"

На комеморацији су присутни одали пошту Шаулићу минутом ћутања. Посебно потресан је био тренутак кад је пуштена песма "Верујем у љубав", кад је мало ко у сали успео да задржи сузе.