КОВЧЕГ са посмртним остацима краља народне музике Шабана Шаулића, који је настрадао у саобраћајној несрећи 17. фебруара у Немачкој, синоћ је из Дортмунда транспортован авионом Владе Републике Србије на београдски аеродром "Никола Тесла".

У авиону су била Шабанова деца, Санела и Михајло, која су истог дана када је певач погинуо отпутовала у Немачку. Они су се тек сада поново срели са својом породицом управо на аеродрому.

Шабанова супруга Гордана, ћерка Илда, Михајлова вереница Данијела Мандић, Санелин супруг Бата Мирковић и кум Миленко Костић дошли су да сачекају ковчег са посмртним остацима настрадалог певача.


Прочитајте још - Ево шта говоре први налази обдукције тела Шабана Шаулића


Видно потресени су били сви, а Гордана и Илда уплакане и бледе. Сви заједно су отишли у породични дом на Дедињу и у веома тужној атмосфери препричавали шта су све преживели претходних дана, сазнајемо од извора блиског породици Шаулић.

Нажалост, Горданина и Илдина жеља да последњи пут виде супруга и оца остаће неиспуњена. Шаулићеви посмртни остаци, после аутопсије, стављени су у херметички затворен метални сандук који више није могуће отворити. Тај сандук је смештен у привремени ковчег у Немачкој и тако транспортован са аеродрома на београдско Ново гробље.

Ту је пребачен у дрвени ковчег који је одабрала породица. Бата Мирковић требало је ноћас у име породице у њега да стави штап за пецање, јер је певач био страсни пецарош.

Иначе, још у Немачкој је у херметички сандук стављен и омиљени Шабанов качкет.Фото ВН

Шаулићев унук Лука Аџић, који је боравио у Белгији због спортских обавеза, јуче је допутовао у Београд, како би данас присуствовао дединој сахрани


Фото ВН

Како сазнајемо, комеморацији, која ће се данас одржати у Скупштини града, присуствоваће министар иностраних послова Ивица Дачић, а говориће Шабанова кума певачица Зорица Брунцлик, творац највећих Шаулићевих хитова композитор Раде Вучковић и дугогодишњи сарадник и пријатељ настрадалог певача Горан Јовановић.Фото ВН

Иначе, обдукција тела певача и композитора Шабана Шаулића завршена је јуче у Институту за судску медицину у Билефелду, а немачка полиција саопштила је да је краљ народне музике преминуо од последица тешког судара, који се догодио 17. фебруара.

Овим је стављена тачка на нагађања која су се могла чути претходних дана, да су Шабана нехотице усмртили лекари када су му дали средство за успављивање, а он се више није пробудио, па чак и да је на њега извршен атентат. Налаз патолога говори да су доктори у болници урадили све што је било до њих да спасу Шабанов живот.

- Нема назнака да је Шабан Шаулић преминуо због повреда или других околности које нису везане са саобраћајном несрећом - пише у налазу, док полиција наводи да "обдукциони налаз није у супротности са повредама које су настале у саобраћајној несрећи, као и да нема никаквих назнака да Шаулић није имао сигурносни појас".

Шаулићев син Михајло и старија ћерка Санела преузели су очево тело јуче око 13.45, када је аутопсија завршена. Након тога, завршили су потребну папирологију, да би затим са ковчегом кренули ка аеродрому у Дортмунду, где их је чекао авион Владе Србије.


НИСТЕ САМИ У СВОМ БОЛУ

ПОРОДИЦА Шабана Шаулића изразила је искрено саучешће породици његовог пријатеља клавијатуристе Мирсада Керића, који је такође погинуо у стравичној саобраћајној несрећи у недељу у Немачкој.

- Знамо да не постоје речи утехе због трагичног губитка, али желимо да знате да у свом болу нисте сами и да у нама имате вечите пријатеље - поручили су Шаулићи Керићима.

СПОМЕН-ОКУПЉАЊЕ

ОБОЖАВАОЦИ Шабана Шаулића организују у недељу, 24.фебруара, у подне, спомен-окупљање на одмаралишту "Зиренхајде" на ауто-путу А2 у правцу Билефелд-Хановер. Посредством друштвених мрежа, фанови се информишу и договарају о томе како ће одати последњу пошту српском краљу народне музике. "Упалићемо свеће, положити цвеће и поделити једни са другима тугу због његове смрти и трагичне смрти Мирсада Керића, недалеко од места њихове погибије", наводе обожаваоци на "Фејсбуку".