ОБДУКЦИЈА тела певача и композитора Шабана Шаулића завршена је у четвртак у Институту за судску медицину у Белефелду, а немачка полиција саопштила је да је краљ народне музике преминуо од последица тешког судара, који се догодио 17. фебруара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗВАНИЧНО: Шабан Шаулић биће сахрањен у петак у Алеји заслужних грађана

Овим је стављена тачка на нагађања која су се могла чути претходних дана, да су Шабана нехотице усмртили лекари када су му дали средство за успављивање, а он се више није пробудио, па чак и да је на њега извршен атентат. Налаз патолога говори да су доктори у болници урадили све што је било до њих да спасу Шабанов живот.

- Нема назнака да је Шабан Шаулић преминуо због повреда или других околности које нису везане са саобраћајном несрећом - пише у налазу, док полиција наводи да "обдукциони налаз није у супротности са повредама које су настале у саобраћајној несрећи, као и да нема никаквих назнака да Шаулић није имао сигурносни појас".

Шаулићев син Михајло и старија ћерка Санела преузели су очево тело у четвртак око 13.45, када је аутопсија завршена. Након тога, завршили су потребну папирологију, да би затим са ковчегом кренули ка аеродрому у Дортмунду, где их је чекао авион Владе Србије. Према информацијама које смо добили до закључења броја, авион је на београдски аеродром "Никола Тесла" требало да слети у 22 часа.

Фото Ж. Кнежевић

Тренутак када Михајло и Санела буду изашли из авиона на писту, заједно са ковчегом, а тамо их буду чекале мајка и Шабанова удовица Гордана, као и млађа сестра Илда, биће најпотреснији за све њих. Из више разлога. Тада ће се поново срести, јер су Михајло и Санела отпутовали у Немачку још у недељу, чим су сазнали трагичну вест. Брат и сестра су два дана пре обдукције последњи пут видели оца, у посебно припремљеној просторији, и са њим провели пола сата. Нажалост, Гордани и Илди ће жеља да последњи пут виде супруга и оца, остати неиспуњена. Посмртни остаци Шабана Шаулића у четвртак су, после аутопсије, стављени у херметички сандук који више није могуће отворити. Тај сандук ће бити стављен у црни ковчег, заједно са Шабановим омиљеним качкетом, штапом за пецање и нешто новца.

Фото И. Маринковић

СПОМЕН-ОКУПЉАЊЕ

ОБОЖАВАОЦИ Шабана Шаулића, организују у недељу, 24.фебруара, у подне, спомен-окупљање на одмаралишту "Зиренхајде" на ауто-путу А2 у правцу Билефелд-Хановер. Посредством друштвених мрежа, фанови се информишу и договарају о томе како ће одати последњу пошту српском краљу народне музике. "Упалићемо свеће, положити цвеће и поделити једни са другима тугу због његове смрти и трагичне смрти Мирсада Керића, недалеко од места њихове погибије", наводе обожаваоци на "Фејсбуку".