- ВЕСТ о погибији српске звезде народне музике Шабана Шаулића била је велики шок за мене - каже, у изјави за немачки лист "Ноје вестфелише", Димитриос Докос, менаџер и власник клуба "Фаринда" из Билефелда, у коме је наш певач певао последњи пут. Након Шаулићевог наступа у суботу увече, Докос се поздравио са краљем фолка, за чији се наступ увек тражила карта више.

Недуго потом, Докос је сазнао да се на ауто-путу А2 у правцу Дортмунда - ка чијем се аеродрому упутио Шаулић у пратњи свог кума - одиграла страшна драма. Видно потресен менаџер жали за, како каже, "легендом са Балкана" и истиче да је у питању уметник који је у својој домовини и целом региону имао исти статус као у Немачкој Хајно, један од тамошњих најпознатијих шлагер певача.

У овом клубу су наступали уметници из свих балканских земаља, као и из Пољске, Грчке и других држава. У једној ниши у клупском простору, Докос чува фотографије са наступа највећих звезда, међу њима и са Шаулићевих. Клуб је као локал за игранке, још 1977. године, отворио Докосов отац, имигрант из Грчке.

ПРОЧИТАЈТЕ И: "ШАБАН ЈЕ БИО ЧУДАН И НЕРВОЗАН, КАО ДА ГА ЈЕ НЕСРЕЋА ВУКЛА" Кум Бобан открио детаље о последњим тренуцима живота Шабана Шаулића

- Био је изузетно симпатичан, ма речју, предиван човек - каже Докос. - У бекстејџу би, пре наступа, затражио само воду и кафу. Веома професионалан, чврсто је стајао на земљи, никад није глумио звезду, иако је то био. Последње вечери, дошао је око поноћи и после предгрупе, певао отприлике један сат. Разлог што није дуже остајао на бини, био је у његових 67 година. После наступа окружили би га поштоваоци, да се са њим сликају и добију аутограм. Тако је било и ове суботе.

Готово да нема медија у Немачкој, Аустрији и Швајцарској који јуче није извештавао о трагедији породице Шаулић. Тек јуче су објавили пун идентитет "особе настрадале у стравичном судару код Билефелда". Име Шабана Шаулића и текстови о његовој погибији били су у врху главних вести. "Ноје цирише цајтунг" пише да је "Шаулић у Србији и земљама региона имао статус музичког култа", а швајцарски онлајн портал "Ватсон" објавио је Шаулићев снимак из младих дана са "Јутјуба", на коме он пева чувену нумеру "Дајте ми утјеху".