НОВО телевизијско остварење под називом "Државни службеник" на мале екране стиже највероватније на пролеће. А са њим и посластица. Наиме, како "Новости" сазнају, једна од улога поверена је Жарку Лаушевићу коме ће ово бити друга телевизијска рола после дугогодишње паузе.

"Државног службеника" најпре ће видети гледаоци „Телекомовог“ канала Суперстар, а онда и Јавног сервиса. Продуцент је Предраг Гага Антонијевић, аутор хит криминалистичке серије "Убице мог оца" и филма "Заспанка за војнике" (2018), снимљеног по мотивима "Српске трилогије" Стевана Јаковљевића и сценарију Наташе Дракулић.

Прочитајте још - ТВИТЕР "ГОРИ" ЗБОГ СЕРИЈЕ "КОРЕНИ": Жарко Лаушевић није са овог света, он је ходајућа емоција

Серију је написао Димитрије Војнов, драматург и филмски критичар, који је остао упамћен по улози дечака Зорана у филму "Тито и ја". Режија је поверена Ивану Живковићу и Мирославу Лекићу, који је за "Новости" потврдио да ће једну од улога играти Жарко Лаушевић.

- Снимање је почело 5. децембра, а већ смо снимили трећину од укупно 11 епизода. Ова серија окупила је екипу младих глумаца, попут Љубе Булајића, Марте Бјелице, Нине Нешковић, Соње Колачарић, али и искусних попут Лаушевића, Небојше Дугалића, Раше Вујовића, Ненада Јездића и других. Главне улоге тумаче Милан Марић и Вања Дујовић. Играју и глумци из Хрватске, попут Горана Гргића, али и наш глумац који живи и ради у Русији Петар Зекавица. Ту је и наш глумац који живи и ради у Немачкој Перо Радичић - открива нам Мирослав Лекић.

Мирослав Лекић Фото В. Данилов


Иначе, заједно са Лекићем, режију овог остварења потписује Иван Живковић. Уигран редитељски тандем радио је заједно на хит криминалистичкој серији "Убице мог оца". Живковић ће поново сарађивати са Жарком Лаушевићем у "Државном службенику", јер су заједно већ снимили "Корене", најгледанију прошлогодишњу домаћу серију која нам је на мале екране вратила славног глумца. За улогу Аћима Катића у екранизацији романа Добрице Ћосића, Жарко је побрао похвале и публике и критике. Ванземаљска, непревазиђена - тим епитетима описана је глума Лаушевића који је успео да нам приближи унутрашњи свет Аћима Катића, централне фигуре патријархалне српске породице из 19. века, најбогатије у селу, али која живи у страху од пустоши коју недостатак потомства доноси.

СНИМАНО У ГРАЧАНИЦИ

САЗНАЋЕ се ко за кога ради - неформални је слоган серије "Државни службеник". Наиме, тема серије је БИА, открива нам Лекић.

- Ово остварење је слично "Убицама мог оца". Лаушевић игра једну од већих улога. Није негативац, толико могу да откријем. Серију смо снимали на локацијама у околини Београда, али и у Грачаници - каже редитељ Мирослав Лекић.