ГРУПА „Бркови“ ће 3. новембра у београдској Хали спортова „Ранко Жеравица“, концертно промовисати у јуну објављен седми албум „Хормон среће“, што ће, после две године, бити њихов други наступ у чувеном храму кошарке и рокенрола. Загребачка панк-фолк атракција је претходно ту представила и албум „Торзо Даде Топића“, а у међувремену, у августу прошле године, на „Бир фесту“ на Ушћу направила незапамћену атмосферу у ситне сате.

-Очекивања пред нови концерт у Хали спортова су велика, јер публика мора да добије оно што жели, као и организатори – за „Новости“ истиче харизматични фронтмен групе Ведран Пехар, свима знан као Шемсо 69. – Ми смо ту да оправдамо позив и поверење. Ако се те две ствари поклопе, онда смо и ми задовољни. Немамо шта много да очекујемо, ми морамо да пружимо.

* Гости нису тајна?

-Свој сет ће одсвирати бугарски бенд „Контрол“. Нама ће се се у неколико песама на бини придружити Бојан и Раде из групе „Кал“. Концерт је посвећен Синану Сакићу. Он је требало да буде гост у две песме, међутим, нажалост, напустио нас је, и једино што можемо сад је да му посветимо концерт.

* Атмосфера на Ушћу прошле године је била незаборавна?

-Можеш мислити како је мени било. Испред нас 115.000 људи... Тај наступ је и довео до тога да смо добили позиве неколико организатора. Разноразне су ту ствари биле на столу. Одлучили смо се за „Pro division event” и Халу спортова поново. На Ушћу су људи већ почели да певају кад смо пустили неку песму као интро. Невероватно је кад на таквом наступу завршиш песму па чујеш хук... Никад то нећу да заборавим.

Фото Роберт Павић

* Нови албум одлично пролази?

-Постављен је на интернет, као и сва наша претходна издања, за бесплатно скидање. Полако нове песме уводно на концертима, у Београду ћемо да одвирамо већину. Целу годину свираш по разним местима и онда на крају дођу Загреб и Београд као круна. Ту највише људи живи и најважније ствари се догађају.

* На новом албуму је приметно мање псовки. Уз то, кад је објављен спот “Одлазим”, многи су коментарисали у стилу “Где су они стари “Бркови”?

-Ја немам контролу над тим. Подсвест шта избаци – избаци. “Одлазим” ми је једна од најдражих песама са албума. Коментари су били чудни јер смо песму пустили као сингл. Ја гарантујем, да је она била само на албуму, да би било “ок, још једна песма”.

* Ту је и један класичан народњак, “Љубавни рат”?

-Текст је дело Тадије Димитријевића, легенде. Он је написао “Срце је моје виолина”. Упознао сам га преко неких пријатеља, дошао до његових текстова. Овај ми се свидео, и снимили смо песму. Једино тај текст није мој, не знам ни кад сам послењи пут певао неку песму на туђ текст.

Фото Роберт Павић

* О чему је сада лакше, лепше певати – о љубавним јадима, хормонима среће, или о друштвено-политичким проблемима?

-Политику бих, ако могу, увек избегао, али је она саставни део живота, па се некад испреплете. Да могу да бирам, свирао бих укулеле, или неки реге на плажи. Цеђени сокови, купаће гаће и само лагано, и уз звук таласа завршио бих овај свој мали живот.

* Омиљени стих “Бркова”?

-Има их више. Волим онај “Само тугу повраћам”, тај је добар.

* Лето вам је било веома радно?

-Као никада до сада. Баш густо и занимљиво. Било је ту свега и свачега. У Приједору сам авионом прелетео изнад публике и онда ме човк спустио. Сишао сам пшоред бине и почео да певам. Словенија ми је отворила широм своја врата. И у Македонији смо били, то ми је јако драго. Лепо је доћи негде где већ знаш некога, али ме веселе и концерти у местима где никад нисмо били. Радује ме упознавање нових људи и градова. Све у свему, било је интензивно, али не и напорно, јер је то ужитак.

Фото Роберт Павић

* Својевремено је на јако добар одјек наишла песма коју сте сами отпевали, “Нови Саде”, и која се стилски разликује од звука “Бркова”. Планирате ли, попут, рецимо, колеге Милета Кекина, соло албум?

-Ти као да знаш... Као да ти неко шапће, као да си прислушкивао (смех). Размишљам о соло албуму. Има доста песама које су момци из групе одбили. Не свиђа им се, а мени се допада. Неке од тих песама су сличне звуку “Бркова” а неке различите, па како сад све спаковати, то ме брине. Не знам ни како бих сам путовао без осталих из бенда, то не могу да замислим. Волео бих и да једног дана можда не будем толико на бини, већ да више пишем за друге. Видећемо. Нисам ништа планирао у животу, све ми се увек дешава спонтано. Скупићу мало пара, па ћу пробати да код куће имам неку собицу где могу сам да снимам, макар оно пре студија, да могу некоме да дођем већ са готовим производом, а не да крадем нечије време безвезе, а не знам како ће да испадне. Морам да припазим и да не испадне то себично – ето, искористио сам вас, сад ја идем сам... Доста пазим на те ствари. Чиме год да се бавиш, какву год каријеру да имаш, треба је неговати тако да морам то да направим опрезно. Да, првенствено, самог себе не разочарам, онда и пријатеље а касније и људе који ће то евентуално да слушају.