Принц Хари и његова супруга војвоткиња од Сасекса (Меган Маркл) очекују бебу на пролеће, саопштила је данас Кесингтонска палата.

Како је наведено, ово двоје супружника "цене сву подршку коју добијају од људи широм света од како су се у мају венчали и задовољство им је да ове срећне вести поделе са јавношћу", преноси Ројтерс.

Прочитајте још: Принц Хари и Меган крећу на турнеју по јужном Пацифику

Краљевски брачни пар стигао је данас у Сиднеј на почекту 16-одневне турнеје по земљама Пацифика, првог великог иностраног путовања од венчања у мају.

Поред Аустралије британски пар ће посетити Фиџи, Тонгу и Нови Зеланд, чланове Комонвелта.

Војвода и војвоткиња од Сасекса су стигли дискретно по киши после викенда у Британији током кога је уз велику помпу у Виндзору одржано венчање принцезе Јужени, унуке краљице Елизабете друге, и њеног партнера Џека Бруксбенка.

Прочитајте још:ХИТ ВИДЕО: Камере ухватиле принца Харија како краде храну

Пар који је из Британије допоутовао на лету аустралијске авиокомпаније Квантас примећен је како опуштено одлази с аеродрома у Сиднеју.

Краљица Елизабета Друга је и даље званично аустралијски шеф државе. Власт британске круне над Аустралијом је у многоме симболичан. Краљица Елизабета је врло популарна међу Аустралијанцима, међутим по мишљењу неких монархија је само анахрони остатак британске колонијалне власти.

Званична посета Харија и Меган почиње сутра у Сиднеју када ће их примити генерални гувернер Питер Косгров, пре него што се упознају с две коале у зоолошком врту Таронга.

Они ће такође присуствовати Играма Инвиктус, спортском такмичењу за рањење војнике из целог света, чијем покретању је допринео принц Хари. После тога ће се састати с аустралијским премијером Скотом Морисоном.

Посету пажјиво прате британски и аустралијски медији који примећују најситније покрете 37-огодишње Меган чији улазак у британску краљевску породицу је донео дах свежине.

Хари и Меган ће 23. октобра отпутовати за Фиџи затим за Тонгу 25. октобра пре него што заврше путовање на Новом Зеланду. Они ће на Новом Зеланду присуствовати прослави 125-годишњице од када су жене добиле право гласа у тој земљи, која је то учинила прва на свету.