ТАМАН што су се стишале страсти око отказивања наступа Бајаге и "Инструктора" у Карловцу, који је требало да буде одржан 3. септембра, у Хрватској се поново дижу тензије уочи наредног концерта чувеног српског бенда, у суботу 15. септембра на "Данима пива" у Сиску. Како наводе тамошњи медији, забрану Бајагиног концерта тражи локални огранак "Удруге хрватских драговољаца Домовинског рата", који у свом скандалозном саопштењу, уз погрдне изразе упућене српском народу, између осталог, наводи:

- Тражимо забрану концерта Момчила Бајагића Бајаге, искључиво због његовог наступа током Домовинског рата. Сматрамо да у Хрватској имамо довољно одличних певача и група које могу да се ангажују на оваквим манифестацијама.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПЕВАЧИ “ПОСВАЂАЛИ” РЕГИОН: Бајага не може у Хрватску, Вани отказан концерт у Црној Гори, политика нађачала музику?


Позив из редакције "Новости" затекао је рокера збуњеног. Бајагић је за наш лист поручио да се неће оглашавати на ту тему. Менаџер групе Драгослав Гане Пецикоза је потврдио да ће бенд наступити у суботу у Сиску, и додао:

- Портале не читамо, а од отказивања наступа у Карловцу већ смо имали пет концерата у Хрватској.

Хајка на Момчила Бајагића у комшилуку је потпуно неутемељена и нејасна, имајући у виду његов антиратни став током сукоба на простору бивше Југославије, јасно исказан у песмама као што су "Голубица", "Где си", "Ово је Балкан"...