МНОГИ се слажу да је у емисији оштра, бритка. Неки су тиме одушевљени, други изненађени, а добар део њих запрепашћен. Важно је да равнодушних нема и да је емисија "Између редова" Душице Дејић на ТВ Белами радо гледана међу Нишлијама, али и на југу Србије. Ауторка вели да јој је важно да гледаоци буду задовољни и да, колико је то могуће, "заједничким снагама утичемо да се неке неправилности исправе".

- Помака има. Не у оној мери у којој бисмо сви желели, али ипак има. Теме бирам у складу с интересовањем гледалаца (минималац, комунални рачуни, порез на имовину, закони, уредбе, социјална и спољна политика). То ми је основна водиља у новинарском раду. Саговорницима постављам питања која би им поставио обичан човек на улици, али није у могућности. Питања су директна и конкретна, а од гостију очекујем одговоре - одговоре у правом смислу те речи - каже Душица Дејић, која има поштовање гледалаца, али и политичара и јавних личности. Она је једна од малобројних у локалним медијима која држи до професије која подразумева непристрасност и "правило друге стране".

Душица нам открива да је у новинарство ушла сасвим случајно.

- У време годишњих одмора јавила сам се на оглас ТВ 5 и почела да радим као новинар-репортер. После три године прешла сам на Белами, где сам најпре радила као презентер вести, потом као уредник и водитељ "Јутарњег програма", а онда и као уредник централне информативне емисије "Слике дана". Последњих седам година уређујем и водим емисију "Између редова", која се емитује радним данима од 18.15. У питању је веома захтевна форма. Свакога дана треба осмислити актуелну тему и обезбедити адекватне саговорнике за разговор од четрдесетак минута.


Прочитајте још - ЖИВОТНА ПРИЧА РАДЕ ЂУРИЋ: Нисам успела у свему ономе у чему мислим да јесам


Душица не крије да је увек на страни гледалаца, али и да они током директног укључења могу да кажу све што им је на души, али без вређања гостију.

- Могу да изнесу критику, али култура дијалога мора бити испоштована. С друге стране, мислим да поједини директори јавних комуналних предузећа и одређених установа још нису схватили да су они ту зарад грађана и да су, самим тим што су прихватили директорску функцију, у обавези да гостују у емисијама. Постоје теме које интересују грађане, али директори се крију од новинара. Сматрам да је то крајње неодговорно и непрофесионално. Јавна функција подразумева обавезу комуницирања са грађанима преко медија. Они који знају да раде свој посао, редовно се одазивају позивима медија, али има о оних који су до одређених места "залутали".

"Између редова" је пронашла пут до великог броја гледалаца и у неколико наврата је у категорији политичких емисија проглашавана за најгледанију (награда Екран). Прошле године освојила је "титулу" најгледаније у конкуренцији свих новинарских форми које се приказују на свим телевизијама у Нишу.