ФОЛК певач Бобан Рајовић није много заступљен у медијима, али пуни сваки клуб, дискотеку и халу у којој наступа. Ипак, након што је хрватска председница Колинда Грабар Китаровић јавно признала да воли народњаке, Рајовић је освануо у дневнику на РТЛ-у у прилогу о феномену популарности фолка у тој земљи, када је емитован снимак са његовом сплитског концерта у "Спаладијум арени" пре две године. Црногорски певач са београдском адресом је једини народњак који је покорио и загребачку "Арену", такође без подршке медија.

- Забрањено воће је увек најслађе - каже за "Новости" Бобан Рајовић. - Моје колеге и ја ни данас не можемо да се појавимо у хрватским медијима, али и без тога добро пролазимо на наступима. Једини сам певач у тој врсти музике који је у Хрватској напунио две арене, без медијске и финансијске подршке. После концерта у Сплиту појавио сам се на свим њиховим насловним странама, бавили су се психолошком анализом и феноменом популарности.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПЕСМА О БОЕМСКОМ ЖИВОТУ: Џеј Рамадановски и Бобан Рајовић снимили дует (ВИДЕО)

На питање планира ли да одржи концерт у београдској "Арени", где досад није наступао, Бобан Рајовић каже:

- Сигурно ћу имати концерт у Београду, али не у "Арени". Важно ми је да буде добра атмосфера и енергија на концерту и да се сви лепо проведемо. Имам озбиљне сараднике са којима разговарам о Ташмајдану и могуће је да крајем августа, када се сви врате с мора, одржим тамо концерт. Не сумњам у себе и не страхујем да ли ће стадион бити пун. Ни овде нисам медијски потпуно искоришћен, имам још много тога да кажем. Често у шали говорим да сам на почетку каријере после 18 година бављења овим послом. Ето, могао бих да естрадно пунолетство обележим концертом у Београду.

Певач кога публика зна по хитовима као што су "Пироман" и "Усне боје вина" истиче да претходних година није заобилазио Београд, већ Београд њега.

- Када сам започео каријеру, дошао сам из Данске и многи су ме сматрали пролазником у транзиту и да ћу се вратити тамо да поново возим такси - прича нам Рајовић. - Али, веровао сам у себе. Ја сам Црногорац који је рођен у Копенхагену, живим у Београду и навијам за српску репрезентацију. Поносим се што сам Црногорац, али стварно волим Србију. Дуго сам био странац у Данској и схватио сам да тамо нисам успео да се интегришем. Сродио сам се са Београдом. Раније сам живео на релацији Београд - Копенхаген, а коначно сам се овде скрасио 2010. Нажалост, једна ћерка је отишла у Данску, тамо је нашла своју срећу, а друга је у Америци.

И ПОП И РОК

НАШ саговорник је снимио и нови албум, а судећи по томе да је чак седам песама урадио Ненад Нено Нинчевић, некадашњи гитариста "Тути фрути бенда", и звук ће бити другачији.

- Нено је вероватно најзаступљенији кантаутор у региону, радио је за Мишу Ковача, Оливера Драгојевића, Северину и друге извођаче - каже Рајовић. - Имам и две рокенрол песме, то највише волим, али морам мало да "шарам" због публике.