ЈЕДНА од најгледанијих емисија информативног програма РТВ Војводина, "Под истим кровом", обележила је јубилеј - 300. издање. Јединствен регионални и европски магазин већ шест година гледаоцима пружа слику живом речју са лица места, од локалних и комшијских прича преко привреде до спорта на тему "Европе у нама".

- Кренули смо пре шест година да демистификујемо догме о Европи, да видимо колико Старог континента има у нама и докле смо стигли у трци са временом да разумемо свој стварни положај и способност да учимо на искуствима других - каже Драган Јуракић, аутор и уредник емисије. - Све приче свели смо на људски ниво, посебно оне о заблудама о лаком преласку на бољи стандард и старим лошим навикама. Сматрам да смо тим приступом освојили публику, пре свега представљајући људе око нас, који раде на нивоу вишем од европског. Јер, не следимо оно да све добро долази из Европе, с обзиром на чињеницу да постоје многе ствари које смо и раније добро радили али се нису звале европске. Зато публика воли да види приче направљене на основу домаће традиције.


Прочитајте још - „Под истим коровом”: Чак 300 људских прича


Кроз 300 епизода, поред уредника Драгана Јуракића, више од 800 репортажа из свих делова Војводине, "Под истим кровом" током шест година обележили су новинари Јелена Вукмановић, Ласло Тот (старији), Срђан Басић и Марина Сабадош.

- Желимо да повратимо веру у добре ствари, успешне људе који буде оптимизам. Вратили смо форму прилога од пет минута на мали екран и на документаристички начин ставили човека и његово умеће у први план, што се гледаоцима допало. Често идемо и изван региона и поредимо се са другима. Притом, странци нам указују на оно што имамо а не умемо да ценимо, као што је војвођанска мрежа канал Дунав - Тиса - Дунав. Она њих обара с ногу, а ми је доживљавамо као нешто обично - истакао је Јуракић.


РАФТИНГ НА КАРАШУ

АУТОР емисије "Под истим кровом", Драган Јуракић наглашава да се за добре приче не мора далеко путовати, јер су оне око нас.

- Тако ћемо ове године, планирамо у мају, направити први рафтинг у Војводини на реци Караш код Беле Цркве код границе са Румунијом, где је веома брза - истиче Јуракић.