КАО и на свим дворовима, и на нашем је данас представљен мали принц Стефан Карађорђевић, пре пет дана рођени син принца Филипа и принцезе Данице. Док га је представљао многобројним новинарима, сниматељима и фото-репортерима његов деда престолонаследник Александар Карађорђевић није издржао, већ је пустио сузе радоснице.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Принцеза Даница родила сина

- Желим да вам захвалим у своје име, и у име целе краљевске породице, због вашег интересовања за овај диван догађај. Хвала вам што сте дошли да дочекамо мог унука који је рођен у недељу. Живео Стефан - узвикнуо је поносни деда.

Неколико тренутака раније, принц Стефан је са својом мајком стигао из породилишта кући у Краљевски двор на Дедињу. Држећи бебу у наручју, покривену небескоплавим ћебенцетом, принцеза Даница је са супругом принцом Филипом изашла пред представнике бројних медија из Србије и иностранства. Заједно са њима, осим деде Александра ушли су и његова садашња супруга принцеза Катарина, Филипова мајка принцеза Марија де Глорија од Орлеана и Браганце, војвоткиња од Сегорбе, као и родитељи принцезе Данице, Циле и Беба Маринковић.

Поносне баке и деке најпре су позирали са младим брачним паром и новорођеним унуком, а потом су се принц Филип и принцеза Даница посебно представили са својим наследником. Док су севали блицеви и зујале камере мали Стефан је мирно спавао у мајчином наручју, а у чипканој постељи видели су се само бебина глава и ручице.Принц Стефан има само пет дана, а до сада није био случај да се тек рођени принц показује јавности. Његови родитељи Филип и Даница су, међутим, направили преседан и одлучили да га покажу. Они су се срдачно захвалили свима на честиткама, посебно медијима који су на најлепши начин извештавали о лепом догађају.

Александар Карађорђевић

После фотографисања, многобројни представници седме силе наздравили су у част рођења малог принца, првог мушког детета у породици Карађорђевић рођеног у Србији после 90 година.

Мали Стефан дошао је на свет у недељу, 25. фебруара, а у част његовог рођења зазвонило је свих 49 звона са Храма Светог Саве. Звона Цркве Светог Ђорђа на Опленцу и манастира Жиче такође су "објавила вест" о рођењу детета у краљевској породици Карађорђевића.

Стефанов отац Филип је другорођени син принца Александра и принцезе Марије да Глорије од Орлеана и Браганце. Он је брат близанац принца Александра и други у линији наслеђивања српског престола, после принца наследника Петра. Дипломирао је на Лондонском универзитету на одсеку за друштвене науке, а завршио је и Школу за хотелијерство у Швајцарској. Тренутно ради са реномираним глобалним менаџером за управљање активима у Лондону.

ИМЕНОМ ЧУВАЈУ ТРАДИЦИЈУ

МАЛИ принц добио је име Стефан које су носили и владари из династије Немањића. На тај начин његови родитељи су желели да покажу како чувају и поштују српску историју и традицију. Због тога се Даница и породила у Београду, иако су првобитни планови били да се то, можда, догоди у Лондону, где она и принц Филип живе. Али, како кажу, било је природно да се један Карађорђевић коначно роди у главном граду Србије.