ПРИНЦЕЗА Даница Карађорђевић, супруга принца Филипа, породила се у недељу у Београду у 10.30 и добила сина. У част рођења првог мушког детета у краљевској породици у Србији после 90 година (када се принц Томислав родио у Београду), у недељу се огласило 49 звона Храма Светог Саве, уз благослов патријарха Иринеја. Ово је први пут у историји да су звона највећег православног храма на Балкану објавила такво рођење.

Из службе за односе са јавношћу породице Карађорђевић саопштено је да се мајка и беба осећају добро. Принцеза Даница и принц Филип, којима је ово прво дете, срдачно су захвалили свима на честиткама.

Ћерка сликара Цилета Маринковића Даница и принц Филип венчали су се 7. октобра прошле године у Саборној цркви у Београду. Венчао их је патријарх Иринеј, а кумови су били принцеза Викторија од Шведске и принц Петар. Било је то прво краљевско венчање у Србији после скоро сто година, тачније од 1922, када су се на истом месту једно другом на верност и љубав пред Богом заклели краљ Александар и краљица Марија. Принц Филип је брат близанац принца Александра и други у реду за трон, после принца Петра.

Осим у Храму Светог Саве у Београду, звона су се у недељу у 11.15 огласила и у манастиру Жича, а игуманија Јелена је овај догађај назвала радосним. У манастиру Жича крунисано је седам српских краљева - Стефан Првовенчани, Радослав, Владислав, Урош, Драгутин, Милутин и Стефан Дечански. За сваког од њих су приликом крунисања на цркви пробијана и потом зазидана нова врата, кроз која је пролазио само крунисани владар.