АНСАМБЛ Црвенеармије “Александров” одржао је синоћ спектакуларан концерт у распродатом Сава центру. Био је ово њихов 13.наступ у Београду и први после трагедије 25. децембра 2016. када је приликом пада авиона у Црно море погинуло 64 члана хора.

Најпознатији војни оркестар на свету, са традиицјиом дугом 87 година, очарао је Београђане, а после сваке песме публика је руске уметнике наградила громогласним аплаузом.

Импресивно је било и оно што с упоказали чланови плесне групе “Александров” У наступу руског ансамбла, који је у нашу престоницу дошао са хором, солистима, оркестром и плесачком групом, уживали су и Никола Селаковић, генерални секретар председника Србије,министарка грађевине Зорана Михајловић, руски амбасадор у Београду Александар Чепирин, његов кинески колега Ли Манчанг, модни креатор Игор Тодоровић..

На репертоару биле су и чувене руске песме попут “Каљинке”, “Качуше”, “Подмосковских вечери”, али је најемотивнији тренутак био када је “Александров” изашао трећи пут на бис и заједно са публиком која је била на ногама за крај отпевао “Тамо далеко”.