КУЛТНА представа "Аудиција", настала у децембру 1984. године као део наставног процеса на Академији сценских уметности у Сарајеву, враћа се у оригиналној постави пред Београђане, 9. новембра у Сава центру, док ће је дан касније гледати и Новосађани у "Спенсу".

Пре 33 године, тек што је сарајевска Академија примила прве студенте, један од професора, глумац Боро Стјепановић, дао им је задатак "скица за лик и имитацију". Класа, коју су чинили Адмир Гламочак, Емир Хаџихафизбеговић, Сенад Башић, Јасмин Гељо, Саша Петровић, Жељко Кецојевић, Младен Нелевић, Харис Бурина, Бранко Ђурић и Жељко Нинчић, одговорила је на задатак имитирајући кандидате који су заиста полагали пријемни испит за њихову академију. Дорадили су ликове, назвали их Богољуб Шаулић, Кјаљевић Мајко, Мустафа Суџука, Симонида Пухало, Мима Крчић, Давор Стевановић и - поставили представу.

Први пут је изведена на Отвореној сцени "Обала" у Сарајеву, где су је играли још 150 пута. Две године касније, осморо од 10 глумаца с класе потписују први професионални уговор са менаџером Раком Ђокићем, са којим крећу на велику југословенску турнеју, која је оборила многе рекорде. Памте се колоне људи дуге и по неколико стотина метара испред благајне Сава центра, само у "Дому синдиката" је одиграна 50 пута, док су у загребачком "Лисинском" за 11 дана распродали чак 33 представе, што више нико никада није учинио.