РЕТКО ко може да се похвали дугом и бриљантном каријером као Лепа Лукић! И после толико деценија на сцени и хитова који су остали записани у времену, славна певачица не престаје да интригира јавност. Док неки сматрају да краљици песме није место међу старлетама, особама без звања и професије, Лепа каже да је свуда добродошла и да публика ужива у њеним песмама, али и да је радо гледа у ријалитију. Недавно је наступала на Црногорском приморју, али је учествовала и на музичком фестивалу "Илиџа" у ревијалном делу програма.

- Отишла сам у Будву на одмор на шест дана, алу су ме одмах ангажовали да радим - каже Лепа Лукић за "Новости". - Нисам се купала, јер је била велика гужва, а и сунце ми смета. Више волим планину и зато сваке године идем код својих пријатеља у Берово, а 1. септембра одмараћу се на Космају. Крајем јула била сам три дана на фестивалу "Илиџа", где су ме дочекали као богињу. Дуго нисам била тамо, а у ревијалном делу програма позвали су певаче који су побеђивали на "Илиџи", где сам 1969. тријумфовала с песмом "Дабогда ти змија очи испила". Али највише наступам у Америци и Канади.

* Да ли је време за нови сингл или албум?

- Ових дана снимам нови сингл "Како желим да те видим", композитора Радета Крстића и биће објављен на "Јутјубу". То је права народна песма која ће се наћи на мојој компилацији у издању ПГП РТС, на позив новог директора ове куће Владимира Граића. Реч је о нумерама које нису биле на мојим ранијим компилацијама. На музичкој сцени сам 55 година, не ваља штанцовати песме и бити досадан.

* Хоћемо ли вас поново гледати у неком ријалитију?

- Што да не, ако ме позову. У ствари, већ су ме звали али нећу да говорим о томе. Не зову ме јер имам 20 година, већ због моје личности. Тамо идем због пара, зашто да не идем кад и у овим годинама могу да зарађујем и на камену, где код хоћете! То ме подмлађује. Кажу људи како учесеници у ријалитију раде свашта, па нека раде, ја не радим. И код куће то гледам, само без пара. Није ништа лоше ако учествујете у таквим програмима, свако има свој образ. Ако неко хоће да буде будала, нека буде, ја му не браним. Народ ми не замера што идем у ријалити, воли да ме тамо гледа. Ако ме народ не осуђује, не занима ме шта кажу појединци, и то баш они који сада улазе у ријалити.

* У чему ја тајна дуговечности на сцени?

- Здрава сам жена, пуна елана и енергије. Ништа ме не мрзи и зато ме свуда зову. Да ли има нешто лепше него да се цео живот бавите послом који волите и да сте свима потребни. Воле ме и поштују и млади, па чак и петогодишње дете зна за Лепу Лукић. Моје песме слушају три генерације. Не носим штап, имам огледало и још добро изгледам за сцену. Нисам уопште стара, имам године, али се оне не виде. Ништа нисам радила на себи, јер народ добро зна кад сам почела да певам и колико трајем.