ДНЕВНА доза културе, коју нам припрема екипа "Културног дневника" (РТС 1, 23.05), сваке вечери оплемењује дух милионима гледалаца у Србији. Становници свих делова наше земље кроз ову емисију постају део актуелних дешавања на пољу уметности, те имају прилику да посете чувене галерије и музеје, погледају најзначајније изложбе домаћих и светских уметника, уживају у премијерама позоришних представа и упознају креаторе културних садржаја. Један од чланова дружине задужене за пласирање културних вести, водитељ Драган Вучелић, тврди да овај мало другачији дневник представља прозор у свет уметности.

- Садржаји "Културног дневника" првенствено су намењени љубитељима и поштоваоцима културе, али и осталима - каже Вучелић. - Наш циљ је да привучемо што више гледалаца пласирањем квалитетног садржаја, а најбољу потврду да у томе успевамо дају ми случајни пролазници, који ме заустављају на улици и xвале емисију. Нажалост, културни садржаји нису свима подједнако доступни и зато је "Културни дневник" отворен за све људе, ма где се налазили.

* Колико је забавно пласирати телевизијској публици новости из ове сфере?

- Привилегија је бити водитељ овакве емисије. Задовољство ми је да публику свакодневно упознајем са актуелним догађајима из ове области и у студију разговарам са њеним најеминентнијим представницима.

* Добитник сте награде "Златна значка" за 2016, коју традиционално додељује Културно-просветна заједница Србије. Колико вам значе овакве награде?

- Веома сам почаствован што сам један од носилаца признања за допринос у ширењу културе. Ова награда је потврда мог досадашњег рада и даје ми подстрек да у будућности радим још квалитетније.

* Мада је глума ваша страст, ипак сте одлучили да се окренете водитељском занату.

- По професији сам дипломирани глумац и ова уметност је увек била и остала моја љубав. И даље сам активан на пољу глуме, али мислим да ће моју будућност, ипак, обележити ТВ и водитељски посао. Телевизија је моје опредељење и сматрам да као водитељ могу још много тога да пружим својој матичној кући.

У КАДРУ СА БАТОМ

НАШ саговорник наглашава да се никад није одрекао глуме и да ће јој се кад год буде прилике радо враћати. Такође, за наш лист присетио се свог најдражег глумачког задатка.

- Дивно и незаборавно искуство је ТВ серија "Породично благо", мој први професионални пројекат у ком сам учествовао на другој години академије. Једна од првих сцена била је са легендарним Батом Живојиновићем, па можете само да замислите какву сам трему имао - каже Вучелић.

Шармантни водитељ поново ће стати пред камере и одиграти мању улогу у дугонајављиваној серији РТС о династији Немањић "Крунисање Стефана Првовенчаног: Прва немањићка краљевина", чије се приказивање очекује крајем године.