БАШ како је 1998. бас гитаристкиња Маја Цветковић осмислила и оформила бенд “И плеј”, тако и данас неуморно ствара музику за свој четворочлани састав. Сингл “Да будемо само добро”, који је “И плеј” синоћ представио у престоничкој Установи културе “Пароброд”, најављује њихов пети студијски албум, препознатљивог, а ипак, другачијег звука од претходних.

- Када сам у својој соби направила песму “Да будемо само добро” звучала ми је као нека химна - открива Маја за “Новости”. - Ужасно је једноставна, почиње бас линијом, а онда иде у рефрен који се пева у вишегласју, хорски. Текст је врло личан, некако је женска песма. Није стандардна за један алтернативни српски бенд, потпуно је другачија.

У том вишегласју уз Мају је певачица Кристина Јовановић Кика, пратеће вокале је отпевала Милана Павловић, а остатак бенда чине искусни бубњар Горан Љубоја Трут и гитариста Немања Велимировић. За продукцију песме обратили су се Воји Аралици.

- Када је бенд чуо песму, схватили смо да јесте другачија од досадашњих, па смо се питали ко може то да уради и у продукцији - објашњава Маја. - Први пут радимо са Аралицом и успео је да прочита нашу замисао и погоди продукцију како смо желели. Песма једноставно улази у мозак.

Наредни корак био је снимање спота, а ту се нашао њихов стари сарадник Милан Радојчић. Међутим, и он је наставио са необичностима, па је ову групу у црном, за снимање обукао у бело.

- Осмислили смо да у напуштеном хангару играч Владимир Чубрило плеше без одеће, огрнут само неким плаштом - прича Цветковићева. - То је било нехумано, био је минус тих дана. Снимали смо и у кади са водом у боји, што ми је било јако тешко да изведем. Спот је минималистички, али захтеван због ниске температуре. Нисмо хтели да свирамо као до сада, нема инструмената у споту.

Назив сингла вероватно ће носити и албум, за који су песме готове, али се чека реализација. Да ли ће и оне бити другачије?

- Реално је да не понављамо албуме, не рециклирамо себе - прича Маја. - Сигурно ће бити другачији од претходних.

У плановима за наредну годину “И плеј” има улазак у студио и већ заказане свирке на летњим фестивалима:

- Ова година нам је била баш добра, концертно активна, па се надамо да ће таква бити и наредна.