МУЛТИМЕДИЈАЛНА представа "ФБИ Досије Тесла", у режији уметника Др Нелета Карајлића, синоћ је премијерно представљена београдској публици, у препуном Сава центру. Несвакидашња крими-прича у стиху, уз бројна биоскопска платна, музику и специјалне ефекте, пружила је публици нови поглед на лик и дело једног од највећих умова света.

Поводом 160 година од рођења великог научника Николе Тесле, али и 80 година откако је он проглашен за почасног грађанина Новог Сада, Неле Карајлић спаковао је причу у 3Д спектакл. Осим тога што је осмислио, написао, режирао представу и компоновао музику, Карајлић у њој и игра главну улогу - инспектора Нелсона Ника, који у Њујорку има задатак да разоткрије мистерију Теслине смрти. У потрагу за Теслиним тајним оружјем укључују се светске обавештајне службе, док упоредо тече представљање Тесле као дечака, научника, филозофа.

Занимљиви заплети и расплети, уз ефекте и кратке инсерте који су приказивали филм уживо, и то у стиху, са позорнице се чуло и "Тамо далеко", али и Нелетов препознатљив хумор који је представи дао комичну ноту.

Лик Николе Тесле тумачи Никола Ракочевић, а поред њега на сцени се појављују и Марко Гверо, Бојан Димитријевић, Ваја Дујовић, Иван Заблаћански, Александар Гајин, Милорад Капор и Небојша Савић. Са биоскопског платна, као директор ФБИ, командује и Небојша Глоговац.


СЛЕДЕЋА БАЊАЛУКА

ПРЕДСТАВА је премијерно изведена у Новом Саду, прошлог месеца и то симболично у 20.21, што представља годину када ће Нови Сад бити европска престоница културе. До краја године овај спектакл погледаће и публика у Бањалуци.