Амбасадор добре воље УН глумица Мишел Јео придружила се првим амбасадорима из света животиња и кампањи "Панде за глобалне циљеве", у којој је организовано наградно надметање за давање имена младунцима панде.

Два младунчета панде рођена су 2015. године у бази за панде у кинеском граду Ченгду, у време када су светски лидери усвојили 17 циљева одрживог развоја, за сузбијање сиромаштва и решавање горућих изазова у свету до 2030. године.

Младунци панде су именовани амбасадорима из света животиња у оквиру Програма Уједињених нација (УНДП) да би допринели кампањи која је организована у циљу подизања свести о "глобалним циљевима за унапређење света", саопштиле су УН.

Мишел Јео је током посете бази за панде рекла да је "удружила снаге" са два младунчета панде, како би се јавност заинтересовала за подршку "глобалним циљевима" и будућности без неједнакости, сиромаштва и последица климатских промена.

Како наводе УН, људи могу да учествују на такмичењу и предложе имена за панде посетом интернет страници пандас.ундп.орг. Победничка имена ће бити објављена 23. јула у Ченгду.

Учесници такмичења такође могу да освоје пут како би видели панде тако што ће објавити креативни видео у којем ће објаснити један од 17 глобалних циљева и зашто им је важан.