ЗАГРЕБАЧКА рок група „Прљаво казалиште“ одржала је вечерас, после три и по године од последњег доласка, концерт пред око 7.000 људи на београдском стадиону „Ташмајдан“.

Након што је најмлађи српски (а вероватно и светски) рокер Никола Џони Ранковић загрејао публику одсвиравши све песме са ауторског првенца „Терам по свом“, на бину су око 21,15 изашли „прљавци“ и концерт отворили нумерама „Бај, бај“, „Писма љубавна“ и „Све је лако кад си млад“, док се ваздухом шитио опојни мирис липе. Онда је вођа „Казалишта“ Јасенко Хоура, са цилиндром на глави, најавио Даворина Боговића, првог певача своје групе, којем је ово било последње гостовање у некадашњем бенду. Промуклим гласом отпевао је „Црно –бијели свијет“ после чега се певач Младен Бодалец обратио присутнима речима:

Како је лепо ове ноћи бити са вама. Да ли је расположење добро?

Уследио је хит „Кише јесење“, а небо над „Ташмајданом“ се истог часа отворило. Чинило се да киша није сметала публици да уживају у двочасовном концерту, а није сметала ни члановима групе, јер су Хоура и Бодалец киснули заједно са обожаваоцима, одбијајући да свирају над наткривеним делом бине. Озвучење је било одлично, „Казалиште“ је извело прегршт својих питких хитова, а доживљај је, осим кише, кварило не баш јефтине цене пића (точено пиво 240 динара, лименка 290, лименка „кока-коле“ 180 динара, а флашица од пола литра воде 130 динара) .

Негде на средини концерта пала је и просидба. Ненад из Лебана клекао је на колена, извадио прстен и питао Андријану са којом се забавља седам година хоће ли да се уда за њега. Пристала је, испраћена громогласним аплаузом публике. Хит „Ма ког ме бога за тебе питају“ присутни на стадиону отпевали су хорски.

Ипак, на „Ружи Хрватској“, готово се поновила ситуација из децембра 2012, када су Београђани у „Арени“ ћутали током њеног извођења, иако су сви одлично знали текст. Мада су одбили да играју на ову песму, део присутних је на крају, ипак, отпевао рефрен „Руже Хрватске“.

Атмосфера се променила већ на следећој песми „Што сад љубав има с тим“. Пред крај, бенд је почео да испуњава жеље публике. Док су на крају концерта певали „Марину“, девојке које су биле тик испред бине су се попеле на њу, све ђипајући уз Бодалеца, који је пожелео да идући пут поново затекне београдску публику расположену и заљубљену.

Уследио је и бис, који су почели са „Зауставите земљу“, да би онда Бодалец остао сам на бини и на матрицу отпевао „Узалуд вам труд свирачи“, завршивши концерт у 23.30..