ПЕВАЧ народне музике Зоран Калезић обележио је данас у Радио Београду пола века каријере новим албумом симболично названим "50 година живота са музиком". Уз велики број колега (Вера Матовић, Снежана Ђуришић, Ацо Пејовић...) и представника медија, Калезић је представио двоструки диск са нумерема са концерта "Котрља се живот", одржаног пре 14 година у београдском Дому синдиката, као и пет нових песама. На свечаности су приказани спотови за дует са Халидом Бешлићем "Ноћне птице" и "Умјесто молитве за далеку".

Поводом јубилеја, директор ПГП РТС Радмило Цвијовић уручио је плакету познатом певачу, док је испред Удружења естрадних уметника и извођача Србије некадашњем председнику тог удружења плакету уручио композитор и аранжер Љубо Кешељ.

- Хвала свима који су радили на овом пројекту, али искрено ја сам највише урадио - рекао је Калезић, који се осврнуо на почетак каријере и присетио првог сусрета са српском престоницом. - Напустио сам завичај и дошао у Београд, где сам живео у једном подруму. Људи су ми повремено остављали храну, видевши ме како данима спавам по парковима. Против воље родитеља сам напустио Црну Гору и посветио се музици. Рођен сам да се бавим музиком, а не да будем добро дете и радим шта други хоће. Увек радим оно што желим. Београд је завичај мог живота, каријере, песама, радости и муке.

Калезић је наговестио да ће одржати солистички концерт у Београду и захвалио свима који га подржавају.