Пре него што је постао један од највећих музичара свог времена Дејвид Боуви је био Дејвид Роберт Џонс, анонимни младић, рођен 1947. у Брикстону, који је певао у малим лондонским групама, као што су "Konrads", "Feathers" и "King Bees".

Затим је постао Зиги Стардаст, Аладин Сејн и Мршави бели војвода, односно Дејвид Боуви. Али зашто баш Боуви?

Када је средином 1960-их почео да се бави музиком, Дејвид Џонс је брзо схватио да су његово име и презиме прилично чести.

Постојала је могућност да га људи побркају са неким другим уметником, попут Дејва Џонса, певача групе "The Monkees".

У свом недавном омажу славном музичару, амерички водитељ Конан О'Брајан извукао је из архиве снимак у ком певач открива да је најпре помишљао да промени име у Том Џонс.

Само пар недеља касније, један други Том Џонс појавио се на музичкој сцени са синглом "It's Hot Unusual", приморавши младог уметника да потражи друго презиме.

С обзиром да је био велики заљубљеник америчке културе, Дејвид Џонс је узео презиме Џима Боувија, тексашанског хероја из доба освајања Дивљег запада.

Тај амерички војник, који је погинуо у бици за Аламо, популаризовао је огромни нож дуплог сечива који је користио у борби прса у прса.

Током разговора са О'Брајаном, Боуви је открио своју фасцинацију тим оружјем које "сече са обе стране".

Фамозни "Боувијев нож" користили су и Силвестер Сталоне у филму "Рамбо", Бред Пит у Тарантиновој ратној драми "Проклетници" и Пол Хоган у авантуристичкој комедији "Крокодил данди".