Емисија “Свет са Спутњиком”, данас од 17 до 19 сати на 104,7МХз анализира документ који открива да се ЕУ заправо није обавезала да ће нас у чланство заиста и примити, све и ако испунимо све услове из приступног процеса. Колико ће милијарди евра коштати српске ЕУ интеграције? Како ћемо, кроз приступне преговоре, доспети под НАТО кишобран? Како је ГМО храна постала један од услова српских ЕУ интеграција?

Гости ће бити Санда Рашковић Ивић, председница Демократске странке Србије, и Наташа Драгојловић, координаторка Националног конвента о Европској унији.

У другом делу емисије бавимо се будућношћу Европске уније. Зашто је председник Европског парламента Мартин Шулц рекао да нико не зна да ли ће ЕУ постојати за 10 година? Како ће Европска комисија преузети контролу над границама чланица ЕУ, чак и ако се оне томе противе? Креће ли се ЕУ ка свом распаду, или ка стварању наддржаве која ће поништити националне суверенитете њених чланица? Између та два опречна процеса, колико су реална даља проширења ЕУ?

О овој теми говориће Владета Јанковић, бивши амбасадор СРЈ и СЦГ у Великој Британији, и некадашњи амбасадор Србије у Немачкој Иво Висковић.

Емисију "Свет са Спутњиком" можете од 17 сати да пратите уживо ОВДЕ.