МЕКСИКО СИТИ - Шпански певач Хулио Иглесиас обелоданио је да ће "Mexico" бити његов последњи студијски албум, али ће наставити да наступа све док га у томе не спречи "живот или публика".

Иглесиас, који је пре два дана прославио 72. рођендан, је на конференцији за штампу у мексичкој престоници објаснио да су снимања албума "компликована" и да му одузимају превише времена.

Славни певач, који је досад објавио 77 албума и продао преко 300 милиона носача звука широм света, истакао је да више не жели да на њима губи по годину и по дана.

Он је рекао да ће "Mexico", са његовим верзијама мексичких песама, бити његов последњи студијски албум, али да ће и даље наступати уживо.

"Певаћу све док не будем спречен. Волео бих да могу да певам до 150., да певам до мог последњег дана", навео је Иглесиас.

Због недавне операције рамена, шпански шармер се данас тешко креће.

"Све ме боли, али то је и логично. Важно је да ме душа не боли, никад због ње нисам патио и све док ме она не буде болела наставићу да живим", казао је певач међу чијим хитовима су "Мanuela", Se mi lasci non vale", "To All Girls I've Loved Before", "Mu Love" и "Baila Morena".

Према Гинисовој књизи рекорда, Иглесиас је певач шпанског језика који је продао највише албума у свету.