СМЕХ је лек! Ту необориву тезу вишедеценијским посвећеним радом на пољу хумора гарантује један од првих „доктора“ за овај разгаљујући феномен - Борис Бизетић.

Свој печат утиснуо је на насмејана лица милиона гледалаца којима је његов „ББ шоу“ био терапија против стресова свакодневице. После паузе од скоро деценију и по, овај песник, кантаутор и аутор вечних хитова поп и фолк музике, оснивач и вођа легендарних „Рокера с Мораву“, али и радијски и ТВ водитељ и уредник, спремио је „тефтер са рецептима“, јер је, како каже, народу преко потребна квалитетна „смех терапија за борбу против намћора“.

- Уверен да је хумористичка понуда на телевизији никаква, на иницијативу млађих снага окупио сам после 13 година екипу која је са мном снимала „ББ шоу“. У инат! Снимили смо нови сет играних вицева, који ће се у „Смех терапији“ од 8. септембра појавити на 11 телевизија широм Србије. Гђа Славујка данас је ди-џеј најављивачица, ту су нове „Жеље, честитке и поздрави“, све у духу нашег менталитета и медијске садашњости - открива нам Бизетић.

* Зашто сте чекали толико година, да не кажемо изабрали баксузни број, за окупљање ББ дружине?

- Иницијатива је потекла од мојих ћерки Аните и Дорис. Са супругом Магдаленом одабрао сам двадесетак вицева, које су нам „деца“ ставила на увид. Већина глумачке екипе без размишљања је прихватила позив. Радили смо као да никада нисмо ни прекидали. Жеља нам је да гледаоци „Смех терапије“ виде како на леп начин старе њихови омиљени ликови или како би Баки рекао: „Значи, брате, сви смо старији, осим ових што су сада млади!“

РОКЕРИ С МОРАВУ * ШТА је била тајна успеха „Рокера с Мораву“ и да ли би сличан бенд имао прођу на данашњој музичкој сцени?
- Већина текстова које сам написао за „Рокере“, а њих је сума-сумарум 220, данас су и даље актуелни. Мало шта се променило у нашем менталитету и васпитању. Певљивим мелодијама и шармом извођача направили смо непоновљиви дискографски и естрадни „хаос“. Ни пре појаве мог ансамбла, ни касније, кад сам се бацио на шоу-програме, није се појавио нико ни сличан „Рокерима с Мораву“. Данас? Можда... уколико бих ја водио ту „ствар“.

* Шта се у међувремену догодило у животима Славујке, Бакија, Гојка и комшије Раће? Имају ли данас конкуренцију?

- Сви они живе и данас у нашем комшилуку, а имамо их и у родбини. То се одлично види у домаћим духовитим филмовима који се приказују на ТВ, јер су биоскопе „поубијали“. Бесомучно репризирање серија, које су окупљале читаве породице испред екрана, доказује потребу да се насмејемо свима око нас, понекад и себи.

* “Смех терапија“ приказује се на многим локалним станицама. Да ли то значи да на националним има довољно смеха?

- Баш и не падам у несвест од смејања кад, ту и тамо, налетим на полухумористичке емисије, односно оне које претендују да то буду. Често ми је најсмешније што снимају скечеве које смо ми у „ББ шоуу“ пласирали. Претпоставка је да „велике“ станице имају много новца за сопствену продукцију, али ми се чини да им се баш и не дају паре за духовит сценарио.

* Зашто је „ББ шоу“ нестао пре 13 година са Пинка иако је ваш хумор у тадашње време имао гледаност?

- После осам година емитовања и 536 епизода, веома популаран (а без политичких и ласцивних вицева), мој шоу је укинут. Због чега? Заиста не знам. Нити сам питао нити ми је власник телевизије образложио одлуку о гашењу емисије која је била једна од најгледанијих.

* Кажете да сте многе којечему научили, међу њима и оне који данас имају свашта - од трафика до авиона. Зашто су вас ученици заборавили? Кајете ли се што им нисте скупље наплатили лекције?

- Таленте сам добио на поклон. Развијао сам их као самоук. Сарадницима сам спонтано преносио своје умеће. Нисам тражио ништа заузврат. Сви који су имали користи од сарадње са мном, јављали се они мени данас - или не, могу само да ме се сећају по лепом.

* Као мултимедијални уметник имате више функција од данашњих „смарт“ телефона. Познато је да се они брзо празне, а ваша „батерија“ траје више од 40 година. На шта се пуните?

- Поносан сам на своју „будилник функцију“. Будим се непосредно пре звоњаве аларма. Иначе, моју вишедеценијску презасићеност јавним деловањем лако могу да освеже контакти са интелигентним и духовитим типовима. И типицама.

* Емотивни шпајз вам је испуњен ведрим сликама из прошлости. Да ли то значи да живот градите само на срећним успоменама?

- Ко нема лепе успомене, а стигне га „маторлук“, тај нема ништа. Остаје сам са собом. Темељ мог живота је моја нарав. Она ведрија страна. Заслугу за „грађевину“ моје каријере видим у разноликим талентима. Шта сам урадио - урадио сам. Највећа добит, у тој радној сфери, свакако су свакодневна „интернетска“ признања од многобројне публике коју сам дотакао кроз разне области свог јавног деловања.

* Ко или шта је сачувало дете у вама?

- Потреба за сталним играњем и поигравањем, уз хумор и песме у било ком жанру. Од рекреативног фудбала до картарошких вечери, где у породичном кругу играмо реми. Срећом (или генетским наслеђем) још сам детињаст.

* Да ли би ББ царства било без породице?

- Моја жена, ћерке, зет, унука и наш пас стварају амбијент из којег, за разлику од многих својих вршњака, не бежим од куће. Дакле, добро сам „намирисао“ ким ћу да се женим, па сад могу да уживам плодове свог „њуха“.