ЧУВЕНОМ терапијском крилатицом “добро јутро, лутко” Рушка Јакић учинила је да је не заборавимо, иако се њена емисија “Љубав и мода” већ дуго не емитује на националној фреквенцији већ на ТВ Палма. За то време стрпљиво је чекала својих нових пет минута медијске пажње, и дочекала их је. Од прошле седмице, на Првој, уз спикерску легенду Данку Нововић и “жену из народа” Бранку Вучковић, у емисији “Драга Савета” искуство и стечену животну мудрост користи да би саветовала младе људе и решавала неодумице које им намеће савремени начин живота.

* Јесу ли млади спремни да слушају савете и усвоје их?

- Судећи по до сада снимљеном материјалу и томе да нисмо имале ниједан неуспех, изгледа да јесу. Успели смо да променимо неке младе људе. Девојке које су биле повучене, стидљиве, које нису излазиле из куће и суочавале се са светом, већ су искључиво преко интернета тражиле љубав, сада, после наших савета, имају дечка.

* Шта бисте волели да је вама неко рекао када сте били млади, а поштедело би вас лутања и непотребних главобоља?

- Сматрам да сви морамо да ударимо главом о зид да бисмо извукли поуке и научили лекцију. Ко то не чини, на крају прође још горе. Себи говорим да је све што се догодило и требало да се деси. Тим путем којим се ређе иде ја сам кренула као врло млада. Видим да смо прваци света у томе да за своје неуспехе кривимо друге. Ја могу да кривим само себе.

* Чији савет сте увек спремни да послушате?

- Свој. Одавно сам схватила да животом треба управљати, а не поправљати га. Човек мора да научи да другачије размишља. Не сме себи да говори “таква ми је судбина”, да је за све крива политика... Кривца треба да тражи у себи. Свима бих поручила: не дозволите да у ваш свет уђе неко ко ће да вас учини несрећним.

* Како се слаже ваша енергија са Данкином и Бранкином? Да ли сте на истим таласним дужинама?

- Ја сам предложила Данку, а онда смо пронашле и жену из народа. Потпуно смо различите, али се слажемо и допуњујемо. Мислим да се то види.

* Ове године обележавате две деценије емитовања емисије “Љубав и мода”, а тим поводом написали сте и аутобиографску књигу “Ја, Рушка”. Шта њоме поручујете?

-Рећи ћу вам само како гласи мој мото... “Сретала сам много људи, а пријатеља је било мало. Била сам горда и славна, волела сам многе људе, а мене је волело мало”. Свако мора да реши ту заблуду, да му нису пријатељи сви људи које у животу среће.