БОЛЕСНИЧКИ апартман Јадранке Стојаковић у Дому старих „Иван Павао“, у бањалучком насељу Петрићевац, у среду је био испуњен поклонима, свежим цевећем и лепим жељама. Слављеница их је уз воћну торту, дар наше редакције, примала са осмехом и ведром досетком.

- Ех, када би се године бројале уназад. То би било добро, а поготово за слављенике који су, попут мене, везани за кревет. Хвала мојим пријатељима из "Новости" када су ме се сетили, а торту ћу радо поделити са брижним особљем Дома и мојим суседима, рекла нам је кроз осмех Јадранка, која и у овим, за њу тешким тренуцима, поседује велику снагу и вољу. Од ње треба учити.

По бонтону, даме није згодно питати за године. Навешћемо само да је Јадранка рођена у Сарајеву 24. јула... док су остали детаљи из њене пребогате биографије мање-више познати.

- Ма, да се не фолирамо. "Вечерње новости" и ја смо ту негде вршњаци. Трајем мало дуже од ваших новина које и сада радо прелистам и прочитам. Мој садашњи статус ме подсећа на ону чувену Лаушевићеву, да године брже пролазе него дани.

Време из кревета или инвалидских колица прекраћује уз телевизију, а када сакупи довољно снаге, прихвати се гитаре.

Годину између два рођендана углавном је провела у друштву Милке Черемиджић, којој је диктирала своју пребогату животну и уметничку биографију. Нада се да ће се та исповест наћи у књизи коју њих две ауторизују. Готово свакодневно друштво јој прави колегиница по песми и професији Маја Татић.

- Најдражи рођендански поклон је сазнање да ћу ускоро отићи на три седмице у рехабилитациони центар Слатина који је у саставу Здравственог лечилишта "Др Мирослав Зотовић". Не очекујем чудо, али се надам да ће врсни лекари бар успорити развој моје тешко излечиве болести зване моторни неурон. Ето, дочекала сам да ми одлазак у болницу буде поклон. Али живот иде даље - вели кантауторка, која на рођендан жели само једно - да јој преостале године буду са што мање патње и боли.


ПОЗДРАВ РАЈИ ИЗ ЦЕЛЕ БИВШЕ ЈУГЕ

- ЗНАМ да ће ове моје поруке преко "Новости" стићи на више адреса. Зато бих се захвалила на честиткама које сам поводом рођендана примила на разне начине. Наравно, поздрављам своју рају из Сарајева, Београда, Загреба и целе бивше Југе - рекла је док нас је пратила Јадранка Стојаковић.