СРЕЋАН сам што сам поново у свом дому - рекао је ексклузивно за “Новости” наш прослављени глумац Велимир Бата Живојиновић. После вишемесечног лечења у бањи “Селтерс” Бата опоравак наставља у свом београдском дому, уз супругу Лулу која се од њега не одваја.

- До пролећа остајемо у Београду, али чим стигне пролеће и лепши дани идемо у нашу Кораћицу, коју Бата посебно воли - каже Лула Живојиновић. - Ваздух ће му пријати, а и дружење са породицом и нашим драгим пријатељима који једва чекају да га посете.

После тешког можданог удара, који је доживео почетком јула прошле године, Бати је била паралисана читава лева страна тела. Био је непокретан, отежаног говора. Преживео је, каже Лула, само захваљујући др Ранки Тодоровић из болнице “Свети Сава”.

- Били су то тешки дани за све - каже Лула захваљујући дивним лекарима и медицинском особљу који су помогли да Бата поново стане на ноге. Али, до тога је дошло пре свега због његове воље да победи.

Месецима уз чувеног Валтера била је цела Србија. Стрепели су у нади да се њихов јунак неће предати, да ће добити и ову битку. За месец и по дана придигао се из болесничке постеље. Брже него много млађи људи. На кућном лечењу био је до 6. децембра, када је смештен у “Селтерс”.

- Над Батом су бдели доктори Снежана Драганац, Милица Лазовић, Весна Кнежевић, Јелица Спасенов, као и др Томислав Малишић, оснивач “Селтерса” - каже Лула. - Са колико су само љубави и бриге Бати помагали сестре Лјепосава Илић, Светлана Микић Тодоровић и Ружица Агатуновић. А захваљујући златним рукама физиотерапеута Славољуба Везмара, почео је да се креће, вежба...

Звезда, човек који је обележио епоху и пред којим се свет клањао, уз осмех каже да ће га нове улоге још причекати.