ЗАГРЕБАЧКА рок група „Прљаво казалиште“ одржала је у суботу увече, после 26 година, концерт у београдској „Комбанк арени“ пред око 13.000 посетилаца. Мада „Прљавци“ нису тражили да их чувају специјалци, синоћ је у највећој дворани на Балкану било много (да не кажемо превише) припадника жандармерије, а претрес на улазу је био ригорозан.

Јасенко Хоура са цилиндром на глави и његови дечки на бину су изашли у 21.10 сати и наступ отворили песмом „Лјубав је“, а публика их је поздравила овацијама. После нумере „Добар ветар у леђа“, певач Младен Бодалец поздравио је присутне речима:

- Јеси ли добро Београде, јесмо ли сви весели? Све руке су у ваздуху, сви смо у истом ритму!

ОБОЖАВАОЦИ ДЕСЕТАК минута по завршетку концерта, Јасенко Хоура и Младен Бодалец су се у једној од просторија „Арене“ упознали са својим најватренијим обожаваоцима, међу којима су били и читаоци „Новости“, који су дружење освојили у наградној игри. Хоура и Бодалец су нам рекли да су срећни због београдског концерта, нарочито зато што је све прошло без икаквог инцидента.

Онда је запевао „Све је лако кад си млад“, али га је публика надгласала. Слично је било и на „Кише јесење“. Таласао се партер, али и трибине. Мало ко је седео. Публика шаролика, углавном тридесетогодишњаци и они старији, али је било и много родитеља који су повели своју децу.

Хрватска шесторка звучала је одлично, баш као и озвучење. „Казалиште“ је одсвирало по строфу и рефрен неколико својих љубавних песама, попут „Ма ког ме бога за тебе питају“, а онда је Бодалец запевао „Ту ноћ кад си се удавала“, сишао у публику и почео да се здрави са њом. Вођа „Прљаваца“ Јајо Хоура је затим отпевао „Воли ме“, са њиховог управо изашлог албума „Можда догодине“, а када је испунио жељу свог басисте Дубравка да отпева „Станд бy ме”, светла у дворани су утрнула и један рефлектор обасјао је Хоуру, који је отпевао једну од најјачих песама своје групе „Херој улице“. Публика га је и овог пута надгласала.

Када су се у „Арени“ зачули први тактови песме „Мојој мајци (ружа хрватска)“, којом је Бодалец поздравио градоначелника Загреба Милана Бандића у ложи, публика која је до тада била и те како гласна, одједном се утишала. Мада су сви у дворани знали речи песме, готово нико је није певао!

Ситуација се променила већ на следећем хиту „Црно бијели свијет“, коју је отпевао први певач „Казалишта“ Даворин Боговић. Уследила је „Ми плешемо“, која је хорски отпевана у оригиналној верзији „Ми пијемо“, а Хоура ју је најавио као нову химну Европске уније.

- Хвала вам на гостопримству, надам се да ћемо следећи пут кад дођемо да вас затекнемо у истом расположењу – опростио се од Београђана Бодалец, када је на крају званичног дела концерта отпевао „Марину“, заједно са девојкама које је извео из публике.

Трупкање ногу о под вратило је „Казалиште“ на бис, на коме су извели „И фоугхт тхе лоw” од „Клеша“ и „Сретно дијете“.