Амерички новинар Томас Мортон изнајмио је Југо, провозао се простором некадашње Југославије и снимио документарац “Порочни водич - Србија”.

"Док смо ми остали слушали грандж, у државама бивше Југославије одвијала су се масовна убиства због етничких разлика. У жељи да прославимо 12 година без геноцида, одлучили смо да изнајмимо Југо и да путујемо Балканом, како бисмо схватили у чему је ствар", написали су аутори у најави документарца.

Мортон се тако наивно упустио у истраживање београдске турбофолк сцене. Иако је на почетку свог документарца одмах истакао како је турбофолк постао највећи извозни производ у Србији после ратних злочина, ни сам није очекивао да је тамошња музичка сцена “доведена до апсурда”.

"Музика је била појачана на најјаче, ласери су нам уперени право у очи. Већина девојака има силиконске груди, а шокантна је и количина сумњивих мушкараца који се друже са турбофолк лепотицама", појаснио је новинар након изласка у ноћни клуб са певачицом Гогом Секулић, коју је прославио хит “Гаћице”.