ЛЕГЕНДАРНИ поп певач Здравко Чолић одржао је у суботу вече концерт у спортском центру „Краљевица“ у Зајечару пред више од 5.000 људи, буквално свих годишта. Непосредно пред почетак трочасовног концерта, на паркингу испред дворане могла су се видети возила са таблицама из читаве Тимочке Крајине, али и Бугарске. На наступ су стигли и чланови Здравковог фан клуба из Новог Сада.

Када се Чола у елегантном и светлуцавом црном оделу појавио на сцени заједно са бендом, двораном су се проломили аплаузи, али је било приметно да је зајечарска публика прилично мирна - већина их је седела на својим местима, као да не верују да уживо слушају највећу балканску музичку звезду. Најопуштенији су били они најмлађи, који су, уверили смо се, играли и певали заједно са Здравком, иако се нису ни родили када је он снимио хитове „Главо луда“ или „Пусти, пусти моду“. Па, ипак, кад год би певач дошао до краја бине која је „улазила“ у публику, на поклон би од верних обожавалаца добијао црвена плишана срца са исписаним порукама и играчке у облику великог меде. Током извођења „Кад погледаш ме преко рамена“, насловне песме са актуелног студијског албума, Здравко је свирао акустичну гитару, што не ради баш често на наступима. Сценски доживљај употпуниле су балерине Позоришта на Теразијама, док је у паузи трочасовног спектакла наступио Драгољуб Ђуричић са тројицом својих бубњара. Чолин пратећи бенд и овога пута био је на висини задатка, баш као и сам певач, мада га је неколико дана пре наступа у Зајечару опасно мучило грло. Чак је, како нам је рекао, размишљао да откаже концерт. Ипак, велики професионалац с лакоћом је отпевао све песне и ниједне секунде није се могло наслутити да је управо залечио прехладу.

До краја године Чола ће одржати још четири концерта - у Цириху (19. новембар), Бечу (26. новембар), Лјубљани (10. децембар) и Новом Саду (24. децембар). Што се тиче Нове године, певач нам је рекао да ће, иако више воли да се те ноћи одмара, највероватније наступити на неком тргу, само што у овом тренутку још не зна у ком граду.