После правог карневалског лудовања током целе прошле недеље, у недељу увече је у Врњачкој Бањи завршен Седми међународни карневал који је за минулих осам дана посетило око 300.000 људи, што ову врњачку и српску манифестацију сврстава међу најпосећеније у југоисточној Европи.

Уз многобројне целодневне културно-забавне приредбе - позоришне представе, изложбе, маскенбале, главни догађај ипак је била велика међународна карневалска поворка са око 1.500 учесника из земље и иностранства, коју је, само у суботу увече, пратило око 50.000 радозналих посматрача.

Више од три сата, у атрактивним костимима и динамичном ритму, врњачким шеталиштем дефиловало је тридесетак карневалских група које су пристигле из неколико српских градова, али и земаља екс-Југославије, региона, па и са пријатељског Кипра. Неколико дана раније одржан је и мали - дечји карневал, на којем су учествовале чак 24 дечје карневалске групе са више од 1.000 учесника из многих градова Србије.

Осим "српског Сан рема" - шестог фестивала забавне музике "Бања 2011" који је окупио велики број афирмисаних извођача, али и широј публици још недовољно познатих певачких нада, одржано је и неколико концерата на којима је многобројна публика могла да види Биљану Крстић и њен "Бистрик", Гоцу Тржан, легендарну рок-групу "Кербер", групе "Регина" и "Стари град", "УСБ бенд", Бојана Маровића, Наташу Беквалац и друге естрадне звезде.

Током осам карневалских дана готово сви смештајни капацитети били су попуњени, уз рекордан број ноћења за ово доба године.

После осмодневног лудовања, карневалске заставе у недељу увече су спуштене уз концерт популарног Валентина и обећање да ће осми врњачки карневал догодине бити још масовнији и - луђи.