У СТИЛУ Джејмса Бонда, наш најбољи тенисер Новак Ђоковић слетео је хеликоптером право у Женеву. Додуше, не у сам центар града, већ нешто западније, на хелиодром фабрике сатова "Одемар Пиге", једног од најчувенијих брендова на свету. Као и агент 007, уз себе је имао и две даме - девојку Јелену Ристић и своју тетку, која живи у Швајцарској.

Док је сувласник "Пигеа" Пјер Ботинели размишљао како да приволи Нолетов менаджмент на потписивање спонзорског уговора, наш ас је искористио прилику и обишао фабричка постројења, где се упознао са начином производње ових луксузних сатова. Јелени и њему за око је запао модел из "концепт" серије, а од љубазних домаћина добио је баш један такав поклон, и то "ројак оук концепт" ручни часовник, направљен од титанијума и керамике који кошта чак 265.000 евра.

Новак је био више него пријатно изненађен оваквим гестом, који није очекивао, а заузврат је поклонио свој рекет којим је освојио "Аустралијан опен" крајем јануара. Наравно, са оригиналним потписом.

Иначе, ово није најскупљи сат који носи неки тенисер. Шпанац Рафаел Надал држи рекорд са својим "Ришаром Милом", који је процењен на целих пола милиона долара. Не заостаје много ни Роджер Федерер, уз нашу Ану Ивановић, дугогодишњи амбасадор престижног бренда "Ролекс".