ДУГО најављивана турска теленовела „Поље лала“, у којој главну јунакињу игра наша популарна поп певачица Емина Јаховић, почела је да се емитује у Турској. Емина у серији игра Лалу, девојку из богате породице у којој су се новац и богатство наслеђивали и зарађивали деценијама. Иако навикнута на раскош, Лала је веома скромна и смерна. Заљубљује се у Цинара, ког глуми Толг Саисман, који потиче из једнако моћне породице, али, за разлику од Лалине, његова је стекла новац преко ноћи. И поред искрене љубави између њих, различито васпитање, начин живота и породице спречаваће овај пар да озваничи своју љубав.

Улога у теленовели „Поље лала“, за коју се навелико прича да ће се емитовати и на некој од наших ТВ станица, била је повод за наш разговор са Емином Јаховић.

* Популарност коју имате у Србији је неспорна, у Турској вас знају и као супругу Мустафе Сандала и као Мирсадову сестру. Колику популарност очекујете после ове улоге?

ФИЛМСКА КАРИЈЕРА
* КАКО напредује филмска каријера вашег супруга у Америци? - Филм је завршен. Сада сви ишчекујемо премијеру која је заказана за 5. новембар. Филм је сниман у турско-америчкој копродукцији и имала сам прилику да видим неколико трејлера. Филм, заиста, оставља без даха.

- Стварно не размишљам о популарности. Она прати сваку јавну личност. Велики сам перфекциониста, па, чему се посветим, трудим се да то и најбоље урадим. Зато размишљам само о томе како ћу да се надоградим и да будем још боља како бих допринела успеху целог пројекта.

* Откуд жеља да упловите у глумачке воде ?

- Одувек сам волела глуму, још од основне школе, али љубав према музици је превладала. Искрено, нисам много размишљала о глуми. Међутим, челници из „Авсар филма“ изразили су жељу да глумим у њиховој новој ТВ серији. Прочитала сам сценарио, који ми се одмах допао, и рекла себи - зашто да не, хајде да пробам.

* С обзиром на то да су вам ноте блискије, како се одвија снимање: има ли много понављања сцена или све тече глатко?

- Све је одлично. Организација је добра и екипа ми у сваком смислу даје пуну подршку. У питању је велики пројекат, посебно у продукцијском смислу, јер често мењамо локације, што мени није нимало лако, јер имам двогодишњег сина. Први пут у животу схватила сам шта заиста значи много радити - врло мало сна и озбиљан рад који траје и по 20 сати дневно. Тако сада изгледа моја свакодневица. Наравно, дајем свој максимум, а додатни мотив да наставим да се трудим јесте чињеница што серија из недеље у недељу бележи све већу гледаност.


НОВИ ДИСК?
* КАДА можемо да очекујемо нови ЦД за наше тржиште? Да ли је дует са Наташом Беквалац најава диска? - Засада ћу издавати синглове, јер је за албум потребно неколико месеци напорног рада, а поред обавеза које тренутно имам, то никако није изводљиво. Ипак, публика ће имати у чему да ужива, јер музика је моја пасија и без ње не могу да замислим свој живот.

* Шушка се да су многе телевизије из Србије заинтересоване да емитују серију.

- Телевизије у Турској никада не откупљују читаве серије већ само неколико епизода, како би опипале пулс гледалаца. Наша се све боље котира, а реч је о заиста високобуджетном пројекту, тако да се надам да ће се и овде приказивати. Заинтересованих свакако има, не само у Србији већ у читавом региону, што ме веома радује.

* Зашто су турски медији незадовољни вашим појављивањем у серији „Поље лала“?

- Није им било свеједно што је девојка из Србије добила главну улогу. С обзиром на то да таблоиди увек трагају за неком сензацијом, моја улога у серији била је једна од њих.

* Да ли ће музика у серији бити ваших руку дело?

- Засада сам концентрисана само на глуму, и то ми је најважније. Уколико серија постане хит, разговарали смо о томе да можда радим и музику, али, тренутно, то је само идеја. Мени је увек био изазов да урадим музику за филм или ТВ серију.

* Како ваша породица, супруг, син, брат..., гледа на глумачки ангажман?

- Они су моја главна подршка. Током снимања увек има успона и падова, а они су ту да ме максимално подрже. Серија се допада свима, а мама је највећи критичар (смех).

* Хоће ли и ваш син Јаман од малих ногу кренути путем којим већ корачате ви и ваш супруг Мустафа Сандал?

- То ће он сам изабрати. Мада, већ показује одличне глумачке способности (смех). Не желимо да га оптерећујемо послом којим се ми бавимо. Јаман долази једном дневно на снимање, када је пауза, и то је то. Сви сетови снимају се у близини моје куће, па увек могу да „скокнем“ до њега.

* Да ли је тешко или лако бити Емина Јаховић?

- Врло једноставно је бити ја, јер себе доживљавам као сасвим обичну жену која има свакодневне обавезе. Имам утисак да сам пре свега рођена да будем мајка и супруга, па тек онда било шта друго у животу. Енергична сам и сналазим се у јавном послу, али је сигурно да се певањем и глумом нећу бавити до педесете године. Наћи ћу неки посао „иза сцене“.

* Која места бисте волели да обиђете?

- Уживам у путовањима и откривању нових предела. Има толико предивних места, а волела бих да у скорије време посетим Аустралију.

* Да ли сте испланирали следећи корак - одмор уз породицу или обавезе у вези с каријером?

- Одмора нема на видику, бар засада. Све је подређено послу. Понекад уграбим слободан викенд, али то време желим да проведем с породицом.