НАЈБОЛЈИ поп певач на Балкану Здравко Чолић, са супругом Сандром и ћеркама осмогодишњом Уном и трогодишњом Ларом, већ неколико дана борави на Златибору. Баш као што фудбалери имају висинске припреме пред важне утакмице, и Чолић је отишао на планину како би се што боље припремио за концерт 31. јула на сарајевском стадиону „Кошево“, којим ће званично отворити нову турнеју „Кад погледаш ме преко рамена“. Припреме за овај спектакл су у пуном јеку.


Први шлепери са агрегатима већ су стигли у Сарајево, а у петак 23. јула почеће постављање опреме и бине која ће бити допремљена у 11 камиона. Сама позорница биће дуга чак 54 метра и биће наткривена, јер певач не жели да ризикује да се понови 1978. година, када је његов концерт на „Кошеву“ прекинут због снажног невремена. Улазнице за Чолићев концерт иду као алва, до сада је продато више од 30.000 карата, а капацитет стадиона је 55.000 места.


- Мој једини услов за сарајевски концерт је да он мора да буде на вишем техничком и визуелном нивоу од осталих - каже за наш лист Здравко Чолић. - По томе се и Сарајево разликује од других градова у земљама региона, јер је концерт у Сарајеву најтеже извести. Моја супруга и ћерке већ дуго прижељкују да присуствују неком мом концерту, тако да ћемо највероватније сви заједно отићи у Сарајево. Волео бих да им покажем Башчаршију, места где сам становао, као и насеље Грбавица, где сам проводио момачке дане.