ПАРИЗ
ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА "НОВОСТИ"

ОТИЋИ једног дана - био је наслов његовог хита, којим се са својим француским мега успешним бојс-бендом „Ту би фри“ прославио широм Европе. Наслов је, нажалост, изненада, потпуно неочекивано, постао суморна стварност. У 35. години Филип Николић (на фотографији у средини), француски певач и глумац српског порекла, отишао је заувек. Није се пробудио у среду ујутро.

Тужну вест јавности је пренео Филипов адвокат, који се с њим чуо последњи пут у уторак увече. Према првим вестима, адвокат сумња у срчани удар или, како преносе овдашњи медији, у „превелику дозу лекова за спавање, које је овај певач и глумац имао обичај да користи“. Вест је у четвртак брзо обишла Француску.
Филип Николић је рођен 1. септембра 1974. године на париској периферији Сент Уан. Нјегови родитељи Никодије и Славенка су у Француску дошли 1967. године да потраже боље сутра - мајка из села Вуковића код Пожаревца, а отац из Гргуреваца код Лесковца.
Био је успешан гимнастичар, волео да пева и делио уобичајену судбину деце наших досељеника, све до 1996. године, када је са својим пријатељима Франком и Аделом одлучио да формира групу „Ту би фри“, која је променила француски музички пејзаж. За тили час су продали пет милиона албума, ушли на све ТВ и радијске станице, пунили највеће хале по Француској. Направљена је ТВ серија и стрип с њиховим именима, воштане фигуре су им ушле у чувени музеј „Гревен“...
Девојке су просто луделе за привлачним вођом групе. У јеку славе, добијао је стотине писама обожаватељки дневно.
Филип Николић се затим преоријентисао на глуму. Био је и у Холивуду, снимио филм с Денисом Родманом („Сајмон Сез“), док је у Француској глумио у познатој серији „Наваро“. У последње време често је наступао и у позоришту. Недавно је одлучио да се поново врати музици и припремао први соло албум.