ЈЕДАН од најлепших гласова домаће поп сцене Александра Радовић промовисала је крајем јуна нови албум „Жар-птица“, са којег су се већ издвојиле нумере „Немој“, „Бивши драги“ и „Ни задњи ни први“. Популарна певачица, која се на естраду вратила после двогодишње паузе, задовољна је реакцијом публике на нове песме и каже да има утисак да су јој се више допале од претходних. У интервјуу за „Новости“ Александра, између осталог, открива шта за њу значи жар-птица, када је имала највећу трему, како би изгледало њено породично гнездо, да се остварење њеног животног сна односи на музику и породичну хармонију, да прижељкује МТВ награду...


* Шта је за вас „жар-птица“?
- Јака, самосвесна жена, која има способност да устане после пада и храбро закорачи даље у добре и лоше ствари које живот носи. Жена која, као и жар-птица, сузама излечи ране и са осмехом дочека сутра.

* Коју песму с новог албума ових дана певушите?
- „Ни задњи, ни први“. Потпуно сам навучена на ту песму...

* Хоће ли бити спотова?
- У плану је спот за песму „Бивши драги“, која се за само неколико дана већ издвојила на радио-станицама. Волела бих да за песме са новог албума урадим што више спотова, јер их има много које га заслужују.

* Какво је ваше мишљење о пројекту „Звезде Гранда“?
- Немам никакво мишљење о том музичком пројекту, јер га заиста не пратим.

* Да се ви питате, како би изгледала овдашња музичка сцена?
- Певали би само они који знају да певају, а „нови фолкери“, наравно, не би постојали (смех).

* Да ли бисте радили музику за филм? За који филм бисте волели да је музика била ваша?
- Обавезно. То би био велики изазов за мене. Волела бих да сам радила музику за индијски филм „Милионер“, јер је апсолутно феноменална.

* Када сте имали највећу трему?
- Увек имам трему првих неколико минута, када почнем да певам, а затим потпуно нестане. Највећу трему имала сам пред први солистички концерт у Сава центру. Концерт је огромна одговорност.

* Када ћете отприлике, добити МТВ награду?
- Добићу је, отприлике, 2011. или у неком следећем животу, ха, ха...

* Остварење вашег животног сна односи се на музику, породичну хармонију, нешто треће...?
- На све што сте споменули. Волела бих да могу да пронађем равнотежу између те две ствари, које чине живот комплетним.

* Ко или шта вас највише надахњује?
- Лјуди из моје блиске околине, природа, лица људи које виђам у пролазу... Остављени, они који остављају, воле, праштају, пате...

* Најнеочекиванији поклон који сте икада добили...
- Пас, послали су ми га авионом. Нисам знала шта ћу с њим...

* Да ли је стварно тачно да лепота и срећа долазе изнутра или има жена и мушкараца којима је довољна само „фасада“?
- Лепота и срећа заиста долазе изнутра. Они срећни, који успеју да проникну у суштину свог бића и пронађу оно што их уравнотежава, смирује и испуњава, зраче таквом енергијом која никога не оставља равнодушним. Физичка лепота, сама за себе, никада није била довољна. Лјуди често кажу за некога „није леп, али има нешто“. То „нешто“ долази из душе.

* Кад смо већ код „грађевинских термина“, фасада идеалног породичног гнезда изгледала би..., а њен ентеријер...?
- Идеална фасада је од камена, попут оног које виђамо на старим кућама мештана у Боки Которској или било где на мору. Минимализам, бело, беж, пространо...

* Било у шопингу, било на путу, било где, колико вас често људи „својатају“, колико вам се обраћају са проблемима, саветима, предлозима?
- Врло често. Недавно сам добила и неколико и-мејлова са врло нереалним молбама, жељама и питањима која су у вези са улагањем у културу и образовање у иностранству, повећањем плата, при чему ми се људи обраћају као да сам неко ко може да утиче на такве ствари. Заиста невероватно. Наравно, највише има оних људи који искористе прилику када ме виде да ми кажу да воле то што радим и да ме подржавају.

* Шта је то што овог пролећа/лета не пропуштате?
- Путовања и концерте.

* Да ли и ви спадате међу оне који не желе да знају како ће им живот изгледати за 20 година или бисте, ипак, макар вирнули, па да коригујете евентуалне омашке?
- „Човек снује, а бог одређује“... Биће како Бог каже. Не знам шта ће бити сутра, а камоли за 20 година.

* Када бисте морали да се „уденете“ у кожу неке историјске личности, ко би вам био најсличнији и зашто?
- Не бих изабрала ниједну. Шта год да су били - диктатори, научници, уметници, владари - сви су имали неку фанатичну црту. Несрећан живот и лоша судбина, за њих саме или људе око њих, заједничка им је црта.

ШКОЛА ПЕВАНЈА
* ШТА је са школом певања? Хоће ли радити поново од јесени?

- Пре неколико дана завршили смо пролећни семестар великим јавним часом у једном клубу. Било је сјајно, права клупска свирка. Међу мојим ученицима има сјајних вокала који обећавају. Неки од њих су постали стални чланови мог бенда, неки ће ове године ићи на фестивале, а неколико њих ће почети да раде као пратећи вокали мојим колегама. Јесењи семестар почиње 1. септембра и трајаће до Нове године. Све информације се могу пронаћи на мом официјалном сајту њњњ.александрарадовиц.рс, као и на „Фејсбуку“.