ПРВАКИНЈА Београдске опере Драгана Југовић дел Монако одушевила је у четвртак публику на премијери „Аиде“ у Египту, где је на сцени каирске опере наступила уз највеће оперске уметнике данашњице. Био је ово први наступ наше диве у Египту, која је својом Амнерис побрала овације многобројних посетилаца. Занимљиво је да је Драгана дел Монако први уметник из Србије који је у тој земљи наступио после 30 година.

- Такве овације на отвореној сцени још нисам доживела у каријери, и то се не може описати речима - рекла нам је у телефонском разговору Дел Монакова. - Ово је велики тријумф „Аиде“, која је у Каиру апсолутни хит, али и мој лични успех. Неколико интервјуа сам чак дала у паузи између чинова. Цео догађај је снимала њихова национална телевизији, Би-Би-Си и други светски медији. Сви су мислили да сам Италијанка и били су фасцинирани оним што сам показала на сцени, јер сам за њих потпуно анонимна певачица. Осветлала сам свој образ, али је ово и мој лични допринос бољем имиджу Србије у свету. На премијери је био и наш амбасадор у Египту Дејан Васиљевић, коме су многи честитали на мом сјајном наступу.
Прве похвале Драгана Југовић дел Монако побрала је већ на првој проби, када су је чланови хора и оркестра наградили аплаузима. На сцени највеће египатске опере, „Аида“ ће бити извођена и наредних пет дана, а колико је наша оперска дива одушевила наступом, најбоље говори чињеница да је већ после генералне пробе добила две понуде каирске опере. Драгана каже да је то изузетна част, али да само од обавеза зависи да ли ће их прихватити.