ХУЛИО Иглесијас је после десет година поново у Београду. Прошли пут наступио је у Сава центру, а у понедељак ћемо га слушати у “Арени”. Ђорђе Милутиновић, директор “Београдске арене”, био је домаћин великој звезди и пре једне деценије.
- Тада су била друга времена. Домаћа економија била је на далеко нижем ступњу. Хулио је имао два концерта. Дошао је тријумфално, праћен лепим женама, одличном техничком екипом... Укупно их је било 30, а његова екипа сада броји 38 чланова. Прошли пут дошли су са три приватна авиона, а овог пута Хулио стиже својим авионом, док су остали путовали редовном линијом до Лјубљане (где су имали концерт), а потом до Београда луксузним аутобусом који смо им обезбедили.

* Да ли Хулио има посебне захтеве за боравак у Београду?
- Са свим великим људима веома је лако радити, јер они не морају да доказују своју величину тиме што ће бацати намештај кроз прозор или разбијати телевизор. Хулио је миран, фин, углађен, свестан своје величине, и зато је са њим све лако. Сви мисле да уметници, када траже нешто специјално, желе некоме намерно да помере памет. А свако од њих тражи само оно што ће му омогућити да пред публиком функционише на најбољи могући начин. Значи, ако неко тражи сок или нешто специјално да поједе, то је зато да би могао да се опорави током једног поподнева и да, када изађе на бину, нико не види да је путовао десет или 15 сати, да је пре тога одржао 50 концерата...
* Шта је Иглесијас прошли пут обишао у Београду?
- Прво вече је решио да са својом екипом оде у Скадарлију. У “Три шешира” је научио песму “Тамо далеко”, коју је на концерту певао на бис. Следеће вечери био је у “Аероклубу”, на хуманитарној вечери. На дан концерта се чувао, нигде није излазио. За овај пут се још нисмо договорили шта ће обићи.
* Да ли је у приватним ћаскањима помињао сина Енирикеа?
- Енрике јесте помињан као певач, али у то време није био толика звезда. Сада је Енрике такав фактор да би довео исто толико људи у “Арену” као и његов тата, али вероватно више млађег света него што ће га бити код Хулија. Обојицу вреди видети и слушати, где год да дођу, тако да ће Енрике овог пута сигурно бити чешће помињан у нашим разговорима.
Када је реч о суми новца за коју Хулио пева, директор “Арене” то чува као пословну тајну, али каже да је направљен такав договор да чувени гост буде задовољан, а да организатори не буду у минусу.