ЈЕДАН од најуспешнијих канадских музичара, поп-рок звезда Брајан Адамс у оквиру своје европске турнеје наступиће 28. новембра први пут у Београду, у "Хали спортова". Аутор хитова "Суммер Оф 69", "Оне Нигхт Лове Аффаир", "Рун То Yоу", "Сомебодy", "(Еверyтхинг И До) И До Ит Фор Yоу" и "Хаве Yоу Евер Реаллy Ловед А Wоман", више пута је награђиван због доприноса популарној музици и филантропског рада. Успешно се опробао и као фотограф. Када је Елизабета Друга славила златни јубилеј, Адамс је био један од неколицине фотографа који су добили дозволу да је фотографишу. Нјегове слике британске краљице освануле су на канадским поштанским маркицама.
- Један мој добар пријатељ рекао ми је недавно да би волео да је на мом месту, али само када би избегао првих 20 година моје каријере - каже рокер храпавог гласа који се прославио баладама. - Човек је у праву, јер сам се у првих 20 година много намучио. Као четрнаестогодишњак упао сам у лоше друштво, али ме је спасла музика. Јавио сам се на аудицију, али не као гитариста, што сам у ствари желео, него као певач. То је био пун погодак, јер је тада било много гитариста, а нико није хтео да пева.
О својим наводним везама са покојном принцезом Дајаном и прсатом секс бомбом Памелом Андерсон (са којом је недавно снимио дует "Wјхен Yоу'ре Гоне"), скромно каже:
- Није ме брига за те гласине. Како ми такве приче могу нашкодити? Никад нисам говорио о свом пријатељству са Дајаном, осим да смо били јако добри пријатељи. Пам је истински уживала на снимању и мислим да би могла да буде успешна певачица када би то хтела.
Због сличности у имену, његов колега Рајан Адамс има проблема на концертима, јер публика у првим редовима често узвикује Брајанове песме.
- Никад нисам срео Рајана, али чуо сам неколико прича о њему. Жао ми је што му се такве ствари догађају на концертима, јер мислим да је талентован кантаутор - саосећајан је Адамс.

ПУМПАДЖИЈА ВЕГЕТАРИЈАНАЦ
АДАМС говори француски језик, чак је и живео у Француској. Тренутно је становник Енглеске и ватрени навијач ФК Челси. Вегетаријанац је и забавља се са данском глумицом и моделом Сесили Томсен, која је играла у 007 филму "Сутра никад не умире". И он је глумио у два филма - у "Ружичастом кадилаку" Клинта Иствуда играо је пумпаджију на бензинској пумпи, а у "Кући лудака" Андреја Кончаловског играо је привиђење себе самог.