ПОБЕДНИЦА фестивала народне музике "Драгиша Недовић", у Врњачкој Бањи, Ана Бекута, која је тријумфовала песмом "Добро јутро, лепи мој", сматра да је била без премца. О томе она, за "Спектакл", каже:
- Очекивала сам награду, али не прву. Песма је заиста одлична и да тако не мислим не бих се пријавила на фестивал. После проглашења победника, организатори су ми приредили изненађење. Довели су трубаче уз које смо се веселили све до јутра.
* Многи сматрају да ваша песма није у духу традиционалне српске музике...
- Песма јесте народна. Истина је да је председник жирија Мирослав Илић био против модерних песама, али није могао да надгласа остале чланове жирија. Уосталом, ако су мислили да није у духу традиције, зашто су је прихватили на конкурсу. Морам да похвалим и нумеру Јелене Броћић (награда за најбољу интерпретацију) и песму коју је компоновао Фута Радуловић. Да није било нас, фестивал би био мање занимљив.
* Како ћете потрошити награду од 120.000 динара?
- Награда припада композитору Стевици Симеуновићу. Више од пола "спискали" смо на трубаче, иће и пиће после фестивала. Али не жалимо, јер смо за то имали добар разлог.

У ДУХУ ТРАДИЦИЈЕ
ДИРЕКТОР фестивала Драган Алимпијевић тврди да је победничка песма у духу наше музичке традиције.
- Манифестација није замишљена као фестивал на којем ће се изводити само такозване "двојке" - каже Алимпијевић. - Чак је и стваралачки опус Драгише Недовића био много шири. Основна идеја је да се на овом фестивалу промовише српска народна музика, а песма Ане Бекуте јесте у том духу. Нема "турцизма", нити других сумњивих стилова. Није само "двојка" део наше народне музике.