УЗАВРЕЛА атмосфера, скоро четири часа добре свирке, 40 музичара на сцени, 100.000 љубитеља новокомпоноване музике... Овако је прексиноћ било на београдском Ушћу на солистичком концерту Светлане - Цеце Ражнатовић.
Било је фасцинантно видети на једном месту толико младих људи. На Ушћу је певала цела Србија. Дошли су Цецини фанови и из околних република. Нико није желео да пропусти јединствени музички хепенинг. "Знам за један град, зове се Београд" певали су сви углас. Орило се "Цецо, ми те волимо". Атрактивне девојке, "напумпаних" усана и деколтеа све време су неуморно ђускале уз хитове наше најпопуларније певачице, која је још једном потврдила да је неприкосновена краљица домаће естраде. Феномен Цецине популарности и оно што се прексиноћ догодило на Ушћу тешко могу да објасне социолози и културолози.
На трибинама су биле сестре Оливера, Катарина и осмогдишња Стефанија које живе у Минхену. Дошле су у родни Београд на одмор због Цециног концерта.
- Волимо Цецу и ово је за нас велики догађај - рекла нам је једна од њих. - Карте смо резервисале још у Немачкој. Не жалимо ни динара који смо дали.
Најстарији гости на Цецином концерту били су брачни пар Лакић. Нису крили одушевљење оним што су видели и доживели.
- Уживали смо, ова младост нас је усрећила. Цеца је краљица, а ово је прави спектакл. Два сата у оваквој буци и гужви било је довољно за наше године.
Цеца се није штедела. Отпевала је више од 40 хитова. Публика је уживала и у песмама са новог албума "Идеално лоша". Чула се нумера "Жуто пиле", коју је посветила покојном супругу Аркану. Настале су овације у публици када је запевала "Лепи громе мој", коју су њени фанови до краја концерта имали прилику да чују још неколико пута.
- Пресрећна сам и још не могу да верујем шта се догодило - каже за "Новости" Цеца. - Лепши поклон за 33. рођендан нисам могла да добијем. Одушевљена сам реакцијом публике. Понеле су ме емоције, тако да у једном тренутку нисам могла да сакријем сузе. Драго ми је што је публика уживала у мом наступу, али ми је жао оних који су остали изван ограђеног простора, јер нису на време набавили карте.
После три и по часа добре забаве, Цеца је за крај на бис отпевала још неколико песама, а затим је у својој кући са пријатељима и сарадницима прославила успешан концерт.


СЈАЈАН ЗВУК
КАКО незванично сазнајемо, организација читавог спектакла коштала је око 400.000 евра. За сцену је била задужена једна позната италијанска компанија, а за звук "Берар" из Новог Сада, у сарадњи са иностраним партнерима. Озвучење је било јачине скоро милион вати, тако да се концерт чуо и у другим деловима града, на Сењаку, Врачару... Многи су спектакл пратили са Калемегдана, где је јасно допирао звук са Ушћа.


МАЛО ПОВРЕЂЕНИХ
ПУНЕ руке посла имали су лекари клинике "Анлаве". Било је чак 500 интервенција. Осам медицинских екипа збинуло је младиће и девојке, који су углавном због врућине и гужве падали у несвест.
- Нико није озбиљније повређен - каже др Драган Ђорђевић. - Неколико њих је задобило повреде руку и ногу, а забележена су и два астматична напада.
Неуморно су радили и радници Градске чистоће који су после концерта очистили више од 200 кубика разног смећа.
Б. К.

САША МАТИЋ
СВЕТСКИ НИВО
- ОДУШЕВНјЕН сам, јер је ово превазишло моја очекивања. Одавно у Београду није приређено нешто слично. Све је било на светском нивоу, ништа није препуштено случају. Микрофон није ниједном зашкрипео.

МИРА ШКОРИЋ
ДИРЛјИВО
- ЦЕЦА је још једном показала да је наша највећа звезда. Пуно ми је срце што је приредила такав спектакл. Не знам ко овде то може да понови. Све је било на нивоу, озвучење, развета, организација. Било је веома дирљиво, пуно емоција. Цеца је многе расплакала, мене песмом "Жуто пиле".


ДОЛАЗАК
ЦЕЦА је на Ушће стигла око 20 часова у великом црном блиндираном аутомобилу "форд ексклузив лимитид" у пратњи још четири джипа. Обучена у зелену мајицу на бртеле и фармерке ушла је у специјалну гардеробу - камион за спремање. Са њом у друштву била су и њена деца Вељко и Анастасија. До почетка концерта Цецини син и ћерка неколико пута су излазили на бину, а публика их је поздрављала громогласним аплаузом.


ПОЗНАТИ
ОКО 18 часова на Ушћу је већ било више од 10.000 девојака све налик на Цецу и нешто мање мушкараца у њиховој пратњи који су подсећали на спортисте - углавном фудбалере. Музика је масу загревала већ од 15 часова и то искључиво страним поп и рок нумерама Стинга, Витни Хјустон, Роби Вилијамса, Мадоне... Међу гостима видели смо глумицу Бојану Ординачев, певачицу Анабелу, глумца Виктора Савића, кошаркаше Горана Јеретина и Владимира Драгојловића.

У ВИП кафеу певали су и играли Цецини најближи пријатељи: Романа, Звонко Марковић, Милорад Вучелић, Драгиша Динић, Душан Петковић, Ђогани...


ПОМОЋ
МЕДИЦИНСКО особље и редари имали су пуне руке . Колапси и падање у несвест били су врло чести. Девојкама и младићима из првих редова у маси нестајало је ваздуха. Забрањено је било уносити своја пића и флаше са водом, а они из најгушће масе нису могли да дођу до шанка и да купе течност.

ОСВЕЖЕНјЕ
НА шанковима су се продавали сокови, вода и пиво по цени од 100 динара. Ту се могао купити и нови Цецин диск "Идеално лоша" који је коштато 499 динара, а шешири и качкети са натписом "Цеца Ушће 2006" 500 динара.

УПОРНОСТ
ТРИ сестре: Оливера, Катарина и осмогодишња Стефанија стигле су на Цецин концерт из Минхена. У Београду ће провести и део одмора, али је њихов главни циљ био да присуствују овом великом спектаклу.