Радујем се што ћу после готово 14 година поново певати у Београду. Веома сам узбуђен јер је то град за који ме везују лепе успомене. Међу пријатељима је увек као да је време стало и као да између два разговора, колико год времена прошло, постоји само зарез – рекао нам је у уторак, у телефонској изјави Ибрица Јусић и потврдио да ће 18. фебруара одржати солистички концерт у Београду.
Један од најпознатијих шансоњера екс Југославије није крио задовољство и због поновног сусрета са публиком које се, каже, добро сећа.
- Да је икада било лоших искустава, и да нисам увек осећао да сам добродошао, не бих толико пута свирао и певао у Дому синдиката, у Дому омладине, међу студентима на факултетима...
Поред Београда, Ибрица Јусић наступиће и у Чачку, Суботици и Кикинди. У двочасовном програму публика ће чути старе хитове, али и песме са новог албума који ових дана излази на тржиште. Реч је о обради 12 севдалинки међу којима су и “Жуте дуње”, “Што те нема”, “У Стамболу на Босфору”, “Шимшир лист”... И, наравно, “Емина”.
- Промоција новог албума биће у сплитском ХНК, а мало потом ће београдска публика имати прилику да све то чује. До тада, нека буде песма уместо поздрава: “У сваком случају те волим”.
.