- "Када су ми јавили да су је пронашли у месту Маргита код румунске границе и да можемо да дођемо по њу у Центар за социјални рад у Пландишту плакао сам од среће 211 километара, овако за "Блиц" прича Зоран Ботић, отац тринаестогодишње девојчице која је нестала у понедељак, али је, срећом, следећег дана пронађена.

Ботић каже да не зна како су он и супруга преживели тај дан неизвесности и страхова шта им се са ћерком догодило.


- Бићемо добро. Не бих за сада више о томе да причам јер још траје истрага, али најважније од свега је да ми је дете живо - каже он.


Девојчицина мајка додаје:


"Нашу ћерку пронашли су живу, али деца морају да знају да су то озбиљне ствари. Децо, не требају вам мобилни телефони, а када их већ имате не јављајте се свима и непознатим људима, али родитељима морате. Све, али баш све увек испричајте мами и тати".


Девојчица која је нестала у понедељак док је возила бицикл, пронађена је у уторак у месту Маргита код румунске границе.


- Прошли смо велику трауму. Огроман шок смо доживели. Не дај боже никоме. Треба још да одемо у полицију на разговор, а гледаћемо да што пре наставимо да живимо нормално. Ово нас је потпуно избацило из колосека. Пазите на децу! – каже Зоран.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
Пронађена Марија (13), мајка у сузама: Отишла је бициклом из Чонопље, завршила 200 километара даље

Нестанак ћерке објавила је њена мајка на друштвеној мрежи Фејсбук. Девојчица је у понедељак последњи пут виђена како вози бицикл у правцу места Кљајићево. Њен отац је рекао да су супруга и он отишли рано на посао, док је ћерка остала са млађом сестром. Бициклом су отишле до школе као што то чине сваког јутра.


- Међутим она је остала испред школе и кад јој је сестра ушла унутра, она је села на бицикл и отишла према Кљајићеву које је четири километара удаљено од Чонопље. То смо сазнали од спремачице у школи, која је срела на излазу из села – испричао је Зоран.


У породичном дому је владало ванредно стање и до родитеља су стизале разне информације, између осталог да се њихова ћерка дописивала са неким момком.

(Блиц)