Град Прокупље, у сарадњи са Јавно-комуналним предузећем „Хамеум“, организује велику акцију чишћења града, која ће бити спроведена у суботу, од 9 до 17 сати.

Према речима Драгане Митровић члана градског већа за инфирмисање, ова акција организује се са циљем да овај град, уређен и чист дочека предстојећу зиму, али и да се подигне свест грађана о значају здраве животне околине у којој живе.


- Овим путем, позивају се директори јавних предузећа и установа, школа, запослени, ученици, али и сви грађани који желе да дају свој допринос у великом спремању нашег града, да се у што већем броју одазову акцији и тако допринесу њеној успешној реализацији - истиче Митровићева и напомиње да је планирано да се са чишћењем и сакупљањем отпада почне од самог улаза у Прокупље, код касарне, све до моста, док ће друга екипа бити распоређена у Сокићевом насељу.


Акција ће обухватити и чишћење и уређење простора код Спортске хале, приобаља реке Топлице, од моста према фабрици Леони, све до Стражавачке реке.


Прочитајте још: Загађење алармантно, уклања се отровни отпад: Ево које контаминиране локације у Србији су на списку за чишћење


- Како је чишћење организовано на више градских локација, грађани ће моћи да се прикључе екипама и у својим месним заједницама-истиче представница за информисање града Прокупља Драгана Митровић.