ПРИВРЕДНИ суд у Зрењанину огласио је прву јавну продају покретне имовине пропалог зрењанинског предузећа МИП, у вредности 3,9 милиона динара, за 29. октобар у просторијама некада успешног предузећа, а најскупље ставке на подугачком списку за продају су дрвени хангар, процењен на 1,9 милиона динара, и хала пластификаре, чија вредност је око 1,5 милион динара.

Занимљиво је да међу стварима за продају има и раритетних примера технике из прошлог века, као што су видео-рекордер и компјутер "пентијум" по почетној цени од 522 динара, телефонски апарати по цени од 200 динара, слике, огледала, дрвени столови, столице, мердевине, полице по багателним ценама.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Зрењанинац помера границе ветеринарске хирургије: Лечи љубимце и теши власнике

Иначе, МИП је настао 1949. године, две деценије је функционисао у склопу грађевинског гиганта "ГИК Банат", а од 1989. године успешно је као самостална фирма изводио радове на објектима у Панами, Немачкој, Танзанији, Русији, Аустрији, Кувајту. Несрећно време транзиције ипак није успео да преживи, и доживео је судбину ГИК "Банат" и других пропалих зрењанинских привредних колектива.