ЈАВНА установа Центар за развој локалних услуга социјалне заштите у Врању је успешно окончала поступак који ће им омогућити даљи несметан рад са корисницима из читавог Пчињског округа.

- Из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања су нам стигле лиценце за пружање четири услуге из области социјалне заштите, па ћемо и надаље организовати функционисање Прихватилишта за одрасла и стара лица, Дневног боравка за децу, младе и одрасле са телесним инвалидитетом и интелектуалним тешкоћама, те услуга названих помоћ у кући и лични пратилац детета - набраја директор Ивана Тасић.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Selo Kušiljevo dobija vrtić


Подсетимо, циљ система лиценцирања у социјалној заштити су унапређење и стандардизација квалитета онога ко намерава да пружа такве услуге, а овим поступком се, заправо, утврђује да ли он испуњава све прописане норме - како у погледу адекватног простора и безбедне опреме, тако и по броју стручних радника и сарадника.

Ивана Тасић наглашава и то да је у току лиценцирање још једне услуге за коју су заинтересовани - организовање Прихватилишта за жене и децу жртве породичног насиља.